2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

,, Mano atostogos tapo pragaru " + šiek tiek apie Henna



Laba :]
Žinau, kad nerašiau ilgai į blogą, pasiėmiau atostogas.
Mano atostogos dar ir dabar nepasibaigusios, bet kadangi trečiadienį išvykstu į kitą šalį, nusprendžiau vistiek parašyti straipsnelį apie henna tatuiruotes.
Kadangi namie dar turėjau žurnalą su vieno vaikino pasakojimu, kas jam atsitiko kai jis ją pasidarė, nuspręndžiau visą pasakojimą išversti į Lietuvių kalbą, ir parašyti jį jums. :]
Po visu pasakojimu, dar šiek tiek parašysiu jums, kas yra toji henna.
Tai tiek, tikiuosi, kad maždaug suprasit mano išverstą pasakojimą, ir kad jis jums patiks ;)
______________________________

Kartu su savo tėvais Christopher išvyko atostogauti į Graikiją.
Kai jis parodė savo 'laikiną' henna tatuiruotę, jo atostogos tapo pragaru.


'Christopher išvyko su tėvais atostogauti į Rodas, Graikiją.
Tada jis nusprendė įsigyti henna tatuiruotę. Jis iš kart susidomėjo tokia kūno dailės forma.
Christopher: 'Aš jau visą savo gyvenimą norėjau tikros tatuiruotės, tad nutariau pasidaryti henna tatuiruotę, ir pasižiūrėti, kaip tikra tatuiruotė atrodytų ant mano kūno. Maniau, kad tai bus juokinga, bet viskas tapo košmaru.' Tatuiruotė buvo nupiešta ant Christopher'io nugaros apačios, ir jam ji pasirodė nuostabi. 'Aš net šiek tiek didžiavausi ta tatuiruote. Ji šiek tiek niežtėjo, bet aš galvojau, kad taip ir turi būti.'

Gelsvas skystis
Kitą rytą atsikėlęs jis išsigando. Tai buvo visiška klaida. 'Kai atsikėliau, pamačiau, kad mano lova buvo pilna geltonų pūlių ir žaidėlių. Šlykš-tu. Tatuiruotė niežtėjo ir taip pat buvo patinus. Taip pat iš žaizdelių bėgo geltonas skystis.
Jo mama iš kart išvyko kartu su Chris į vaistinę. Galbūt ten jie turėjo kokio nors kremo jam.
Bet vaistininkas pasakė, kad jie iš kart turi vykti į ligoninę. Tai tikrai nebuvo gerai.

Ištinus nugara
Per vieną valandą jie nuvažiavo iki daktaro. Jis visiškai apžiūrėjo Christopher'į. Išvada buvo tokia: jis tikriausiai buvo alergiškas hennai. Gydytojas davė Chris'ui pencilino ir tepalo. 'Bet kuo toliau, viskas tik blogėjo. Mano nugara tapo labai raudona, ant jos buvo daug pūslyčių, ir net ištino. ' Kažkas net paklausė Chris'o ar jo nugara nudegė nuo saulės. Jo tėtis iš kart išvyko į parduotuvę, kur Chris'ui buvo padaryta henna tatuiruotė. Jie gavo mažai informacijos iš moters prie iėjimo. 'Ji sakė, kad aš be reikalo nerimavau, ir kad man nereikia pas daktarą.' Galų galiausiai, moteris atidavė 25 eurus, kuriuos Christopher buvo davęs už tatuiruotės padarymą.

Šešėlyje
Dar 2 dienas šeima turėjo prabūti Roduose, kad galėtų važiuoti namo. 'Mano atostogos Graikijoje buvo vien dėl to sužlugdytos. Tai tikrai erzino. Visą laiką prasedėjau šešėlyje, kai tuo metu visi mano atostogų draugai linksminosi baseine. Per dieną turėjau pasikeisti maždaug 5 švarius marškinėlius, nes mano nugara šitaip 'tekėjo' '.


Randas
Po dviejų dienų Christopher išvyko atgal į Olandiją. Iš kart jis nuvyko pas daktarus. 'Aš gavau dar daugiau antibiotikų. Daktaras pasakė, kad tikriausiai likusį savo gyvenimą turėsiu didelį randą ant savo nugaros. Nebent jeigu man būtų atlikta plastinė operacija. ' Tad tikriausiai visą likusį savo gyvenimą Chris turės ra`ndą ant savo nugaros.


Įspėjimas
Christopher nori perspėti kitus paauglius ir jų tėvus dėl hennos tatuiruočių pavojus ir alergiškas reakcijas kurias gali gauti. 'Mes pavyzdžiui paskambinome ir pasakėme mūsų kelionės vadovui kas atsitiko. Tikimės, kad jie savo informacijų lapeliuose parašys ir apie tai.'
Taip pat turi Chris patarimą visiems kurie nori per savo atostogas pasidaryti henna tatuiruotę: 'Iš pradžių paklausk to žmogaus kuris tau daro tatuiruotę, ar jis galėtų tai išmėginti kur nors mažame kamputyje ant tavo odos, kad žinotum, kokias pasekmes tai turi ant tavo odos, ir jeigu viskas gerai, kad jis galų gale padarytų tau visą henna tatuiruotę.'
~~~~~
Hitkrant, NR 25

Henna

Henna yra raudoni/oranžiniai dažai, naudojami nagų, rankų ir plaukų dažymui. Ši kūno dekoravimo forma yra dažniausiai naudojama Arabų, Afrikos ir Indijos kultūruose, taip pat ji populiarėja ir kituose kultūruose.
Pietuose atliekamos Henna tatuiruotės yra kitokios. Dažnai į jų sudėtį įdedama papildoma medžiagų, kurios sustiprina tatuiruotės tvirtumą. Pasisaugokite: ši medžiaga gali sukelti alerginę reakciją. Henna stiprinamoji medžiaga, arba kitaip-PDD Black Henna, yra uždrausta Europos Sąjungos šalyse. Tačiau specialistai rekomenduoja visai vengti Henna tatuiruočių.


Aš pati anksčiau leidausi daryti Henna tatuiruotę mokykloje, ir man nieko nenutiko. Tatuiruotė man išliko maždaug savaitę laiko, na o kai užtepė visą masę man ant rankos, buvo negalima jos nusivalyti, o reikėjo laukti kol ji pati nudžius ir nukris, palikdama oranžinius raštus ant mano rankos. Ji nėra labai graži, bet man patiko :)
Štai kokie raštai yra dažniausiai naudojami Henna tatuiruotėse:


Tai tiek jums apie Henna. :)
Šiandien dar įdėsiu trumpą pranešimą, kuriame jūs turėsite pažiūrėję į įžymybės nuotrauką atpažinti, kas tai :) Vienintelis sunkumas - nuotraukoje įžymybė buvo dar maža :)
Tad komentaruose turėsite spėti, kas tai :)
Tikiuos jums patiks, na o dabar lekiu ieškoti nuotraukos, ir rašyti jums pranešimą. :)
xxx
Gintarė

P.S. Nepamirškite įvertinti šio mano pranešimo, ir komentaruose pareikšti savo nuomonę. :)

1 komentaras:

mini sandy rašė...

Aciu uz isversta pasakojima. Saunu,kad daugiau zmoniu gali is to pasimokyti.
. As gyvenu,Anglijoje,turiu labai daug draugu is Tu saliu,kuriose mehndi(henna) yra matoma visur.
. Ka as noreciau pasakyti,kad Christopher tikriausiai pasidare juoda henna. Juodos hennos Regina oda,isdeginti gali, todel IR liks Su Randu, bet oranzines nedegina. Nebent butu primaisyta chemijos.
med Su indem IR pakistanietem daznai piesiames,mehndi (henna) ant ranku,delnu, bet Su oranzinem nebuvo problem.
. Juodos atrodo,100 kart graziau,NEs kaip tikra tatuiruote atrodo, bet Jos sukelia vezi ,bei isdegina oda. Labai daznai.
. Aciu uz,straipsni IR tikiuosi,kad bent Kirk nuraminau del oranziniu :)