2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Animacija. Kaip ją lengvai pasigaminti patiems?

Taigi, mokykloje lankau dailės "būrelį".
Olandijoj tai tiesiog vadinama Kunstklas, kas lietuviškai pažodžiui verstųsi į Dailės Klasė.
Tad šiek tiek skiriasi nuo būrelio, nes mes gaunam per savaitę net 7 pamokas dailės, į kurias įeina dvi valandos muzikos, dvi valandos paprastos dailės pamokos su savo klase, ir tris pamokas dailės, su visomis kitomis antromis klasėmis.
Taigi, šiandien ir turėjom paminėtas tris pamokas dailės su kitomis klasėmis, per kurias šiais metais mes kuriame filmą (praeitais metais buvo mada, bet deja pražiopsojau, ir tada dar nelankiau Dailės Klasės), tad šiandien mūsų visa didžiulė 40ties mokinių klasė buvo padalinta į tris grupeles, ir darėm tris skirtingus dalykus apie filmo kūrimą su specialistais, kurie atvyko dėl mūsų.
Turėjome tris pamokas, tad mes atlikinėjom tris skirtingus dalykus. Pradžioje kalbėjome apie kameras, ir kaip išgauti įdomų vaizdą, kaip naudoti kameras. Per antrą pamoką kalbėjome apie garso būtynybę filmuose, na o per trečią pamoką kalbėjome apie animacijas, apie kurias dabar ir kalbėsiu.
Taigi, kas yra animacija?
Animacija yra spartus kintančių vaizdo epizodų rodymas, sukuriant judėjimo iliuziją.

Taigi, dabar noriu jus pamokyti, kaip gi pasigaminti mažą animaciją patiems :)

Reikės:
- Žirklių
- Popieriaus lapo a5 užteks mažam piešinėliui, o didesniam galbūt ir a4.
- Pieštuko
- Flomasterių/Spalvotų pieštukų (nebūtina, bet atrodys gražiau jeigu panaudosi)

Taigi, ką darom?

Pirmas žingsnis
Paimk lapą, ir lenk jį per pusę. Su žirklėmis perkirpk lapą į dvi lygias dalis.

Antras žingsnis
Nupiešk piešinėlį ant vieno iš savo lapelių. Tai gali būti bet kas, bet atmink, kad tas tavo dalykas turės judėti. Jeigu nori - nuspalvink.
Aš pasirinkau žmogeliuką (labai paprastą, nes tingėjau piešt :D).



Trečias žingsnis
Ant kito lapelio vėl nupiešk tokį pat daiktą, kaip ir ant kito (GERIAUSIA BŪTŲ JEIGU ATREMTUM SAVO PIRMĄ PIEŠINĖLĮ PRIE LANGO, ANTRĄ UŽDĖTUM ANT JO, IR PERSIPIEŠTUM, NES KITAIP KAI ANIMUOSI SAVO PAVEIKSLIUKUS, JIE NEBUS VIENODUOSE LYGIUOSE, IR ATRODYS NEGRAŽIAI). Vietas kuriuose pakeisi kažką, neperpiešk, kad galėtum pakeisti. Jeigu nori - nuspalvink.
Aš neperpiešiau savo žmogeliuko dešinės rankos ir burnos, nes jas ir pakeičiau.

Ketvirtas žingsnis
Abu paveiksliukus nufotografuok arba nuskanuok per spausdintuvą atskirai.
Tada atsidaryk abu paveiksliukus per kompiuterį, ir keisk - tai vieną, tai kitą, ir gausis animacija.
Žinoma jeigu darai sudėtingesnę animaciją, su daugiau paveiksliukų, tai atidarinėk juos paeiliui. :)

PATARIMAS: Tarp kiekvieno paveiksliuko nedaryk didelių skirtumų, nes kitaip paveiksliukas neveiks. Jau geriau padaryk daugiau lapelių, ir labiau išaiškink visą eigą. Nedaryk taip: Ant pirmo lapelio nupiešti kiaušinį, o antrame viščiuką išsiritusį iš kiaušinio. Niekas nesupras, kas atsitiko.


Taip pat atsiprašau už mano blogą išaiškinimą - pati jaučiu kaip mano Lietuvių kalbos žodžių ratas vis labiau mažėja. :D

Na o kas nors jeigu sugalvos sukurti animaciją, labai norėčiau, kad įkeltumėte paveikslėlius į tinypic ar kur nors kitur, ir atsiųstumėte nuorodas, kad galėtume pažiūrėti ir jūsų darbų. :)

xxx
Gintarė

P.S. Laukit spoilerių, įdėsiu jau greitai, jeigu viskas susiklostys gerai :)

Komentarų nėra: