2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Gervuogių pyragas

Labutis!Kaip gyvuojat?Ar patinka po tokio ilgo laiko tarpo ir vėl iškritęs sniegutis? :)
Šiandienai parinkau receptuką,kuris man skamba skaniai :D Blackberry... arba kitaip - Gervuogių pyragas :)
Porcijos : 6-8
Ruošiama: 25 min.
Gaminama : 30 min.
Reikės:
200 g rupių miltų,
100 g paprastųjų miltų,
1 valgomajo šaukšto kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 puodelio (250g) atšildyto sviesto,
1 puodelio (200g) rudojo cukraus,
1 didelio lengvai suplakto kiaušinio,
3 išplaktų didelių kiaušinių trynių,
1 puodelio (300g) gervuogių uogienės (džemo).
Gaminimas:
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.Ištepk riebalais 25 cm skersmens pyrago formą.Į didelį dubenį suberk abiejų rūšių miltus,kepimo miltelius ir druską.Dubenyje išsuk sviestą ir cukrų iki purios ir šviesios masės.Įmušk kiaušinius ir 2 kiaušinių trynius,viską gerai išplak.Pamažu į mišinį įplak sausus produktus.Iškočiok du trečdalius tešlos ant miltais pabarstyto stalo ir suformuok 30cm skersmens apskritimą.Įdėk tešlą į kepimo formą,nupjaudama tešlos perteklių,išsikišantį už kepimo formos kraštų.Šakute subadyk tešlą.Užtepk uogienę.Iškočiok likusią tešlą iki 5mm storumo.Supjaustyk juostelėmis ir sudėliok ant pyrago paviršiaus tinkleliu.Patepk pyragą likusiu kiaušinio tryniu.Kepk,kol tešla paruduos,maždaug 30 min.Patiek šiltą arba kambario temperatūros.
Skanaus :)
Savo pageidavimus rašykite komentaruose,taip pat galiu surasti kokį nors receptą,kurio ieškote.Lauksiu pasiūlymų :)
Aigustė.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Neįsivaizduoji,kaip man seilės varva, kai skaitau receptus ;P

Aigustė rašė...

Tai puiku,galbūt kils noras kažką pasigaminti :)

Gintarė rašė...

Noras tai kils, bet nesidarysiu, nes per daug tingiu, ir man per daug sudėtinga :D