2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Prancūziški blyneliai (CREPES suzette) su citrusiniu sirupu

Dar kartą sveiki.Šį kartą įkelsiu gurmanišką,tačiau labai daugelio mėgstamą prancūziškų blynelių Crepes receptą.Juos gali valgyti ir be nurodyto sirupo,su cukrumi,cinamonu,uogiene,grietine,daržovėmis..kuo tik fantazija leidžia ir skrandis nori :)
Reikės:
Tešla:
3 kiaušiniai,
100ml miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
500ml pieno arba vandens su pieno mišiniu,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai ištirpinto gero sviesto,
50-100ml pino arba vandens su pieno mišiniu (papildomai)
aliejaus (kepti)
Citrusinis sirupas:
1 citrina,
1 apelsinas,
10 gabaliukų cukraus,
150ml apelsinų likerio arba 100ml apelsinų sirupo,sumaišyto su 50 ml baltojo vyno (vietoj vyno gali pilti baltųjų vynuogių sultis,bet tada dėk tik 5 cukraus gabaliukus).

Gaminimas:
Iš tokio tešlos kiekio iškepti 12014 blynelių (jeigu keptuvės skersmuo apie 18 cm).Sviestą patartina ištirpinti,vėl sušaldyti ir tada išlydyti.Taip išgrynintas labiausiai tiks blyneliams,nes jame bus nedaug vandens - mažiau svils ir netikš purslai.
Paruošk tešlą ir palik mažiausiai 2 valandas pastovėti.Jokiu būdu ne trumpiau! Iškepk bandomąjį blyną.Jei tešla per tiršta ir nepadengia keptuvės plonu sluoksniu,įpilk dar skysčio ir suplak.Naudok kaip įmanoma mažiau aliejaus,nes per daug jo įsigėrę crepes taps nelabai skanūs.Kad nepadaugintum aliejaus,gali pasinaudoti šiuo patarimu : į lėkštutę įpilk šlakelį,pavilgyk jame žalią pusiau perpjautą bulvę ir ja patepk keptuvę.
Su sirupu:
Pagaminus blynelius,sulankstyk juos į keturias dalis.Nuplauk citrusinius vaisius,iš jų išspausk sultis į mažą keptuvę.Sudėk cukraus gabaliukus ir maišydama kaitink,kol cukrus ištirps.Įpilk likerio,pamaišyk.Blynelius sudėk į keptuvę,juos apipilk pusę sirupo kiekio.Kaitink 15-20 sekundžių (kaitinant išgaruoja alkoholis,lieka tik jo skonis).Kol paruoši visus blynelius,jau pagamintus laikyk karštoje praviroje orkaitėje,sudėtus į kepimo skardą,išklotą dvigubu kepimo popieriaus sluoksniu (arba ant viršaus uždėk didelę lėkštę).
Skanaus!

12 komentarų:

http://itsmonika.blogspot.com rašė...

Nuotraukoje labai skaniai atrodo . :pp Reikės bandyti pasigaminti . :))

Inetuks rašė...

Reiks pasigamint ir man. :o

Vilija. (www.stardollinspiredbyyou.blogspot.com) rašė...

Skamba tikrai skaniai.. Suviliojai!

Auguste rašė...

Mmmm... Kaip skaniai atrodo... Būtinai pabandysiu pasigaminti.

Anonimiškas rašė...

Aš irgi pabandysiu, labai skaniai atrodo :}}

Christie rašė...

Angliški labai panašūs. Jie patys yra citrininiai, o ant viršaus saldūs. Valgai ir pinasi rūgštumas ir saldumas. Niam Niam :)

akvute rašė...

labai skaniai atrodo reiks pameginti pasigaminti :}

Eglė rašė...

Mhmm kaip skanu. ;*

Vanilė . rašė...

Kaip skaniai atrodo...

♥..Виктория/ViKtoriJa..♥ rašė...

Tikrai Niam Niam ;D

Aušrinė ♥ rašė...

Niam :D

Aigustė rašė...

Džiaugiuosi,kad patinka :D