2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Skudurynai

Skudurynai,second hand'ai,skarmalynai ir t.t. Kokių pavadinimų tik nėra. Paprastai ir lietuviškai - dėvėti drabužiai.


Šį kartą straipsnis apie juos.

ŠLYKŠTU.

Pagalvokime logiškai.Kas gi čia tokio šlykštaus?Juk pirkdama parduotuvėje drabužį negali būti tikra,kad vasarą jo nesimatavo kokia nors stora suprakaitavusi storulė?Ir po tokių pasimatavimų niekas parduotuvinių drabužių neplauna.Skirtingai nuo skudurynų - šie kruopščiai dezinfekuojami.Geri prekiautojai visus gautus drabužius kartais net išskalbia namuose.

Juk šiandien 21 amžius,žmonės. Nesiautėja maro epidemijos.Tai kuo jūs galite užsikrėsti? Juolab,kad parsinešusi tokį drabužį gali kaip tik nori jį apdoroti namuose (jeigu labai bijai bakterijų). Šaldyti,plikyti karštu vandeniu ar plauti įvairiausiomis priemonėmis.


TOKIŲ TIK VIENETAI.

ir tai yra teisybė.Juk yra tik labai maža rizika,kad eidama gatvėje sutiksi merginą su tokia pačia rankine,palaidinuke.Na o jeigu pirksi iš dėvėtų drabužių - tos rizikos kiekis sumažės gal per 200 kartų.


KOKYBĖ.

žinoma,reikia mokėti atsirinkti kokybišką drabužį.O tokių ten tikrai daug.Prieš pirkdama kruopščiai apžiūrėk ar nėra įplyšimų,dėmelių.Kai kurias dėmes galima išplauti,todėl neskubėk nubrokuoti drabužio. Atidžiai pasižiūrėk kas per dėmė,pasitark su pardavėja ar galima,ir kaip būtų galima išvalyti.


MATUOKIS.

tai turbūt geriausias patarimas perkant paltus,avalynę.Juk pasimatuoti - nieko nekainuoja. Na, o drabužių matuotis manau,kad nėra reikalo.


ŽYMIOS FIRMOS.

pagalvok,ar geriau nusipirkti kokybišką,žymios firmos : Versace.Gucci,Chanel ir t.t. daiktą iš skuduryno,ar geriau nusipirkti brangią kinietišką padielką iš Akropolio? Man asmeniškai,labiau prie širdies pirmasis variantas.Žinoma,gerai išskalbus. Tokių daikčiukų ten gali rasti apsčiai,ypač iš senesnių kolekcijų.


Man ypač patiko vienas posakis : Lietuvoje elitas yra prasčiau apsirengęs negu paprastas praeivis,apsirengęs dėvėtais drabužiais.


Būtų įdomu sužinoti ką manote jūs?Ar prekinatės tokiose parduotuvėse?



Aigustė.


pakomentavus šį pranešimą gausi 2 taškus ;]

10 komentarų:

Arri rašė...

Ten yra tikrai gerų rūbų.Aš perku iš ten.Ir ką? Ten labai geri rūbai pvz Mano drauge pirko is akropolio batelius ir jie suplyšo.Reikia nenuvertinti skudurynų.

cyplionok rašė...

Skudurynas geras dalykas :DD

Aiglė.;* rašė...

Ne vieną drabužį iš ten turiu ir visi firminiai :)

Aušrinė ♥ rašė...

Turiu DKNY tašiuką iš ten :}

Anonimiškas rašė...

Aš turiu miss sixty maikę, bet nelabai lankausi skudurinuose, nes neturiu laiko, tai tenka pirkt iš naujų :)

http://itsmonika.blogspot.com rašė...

Ne vieną kartą ten pirkau maikučių,suknelių.Aišku čia buvo bandymai kažką sukurti savo,bet pas mane pusė spintos vasarinės ir ne tik iš "skuduryno" ir aš nesigėdiju.Kam pirkti padielkas ir gari9nų,jeigu kartais netgi skudurynuose orginalų daiktą rasi.. :)

Vestt. ♥ rašė...

Būna gerų drabužių ir daiktų,bet kartais.Dauguma labai sudėvėti.

Monika rašė...

Kažkaip vis taikausi ten su mama nueiti , bet vis laiko nėr :D

Unknown rašė...

Aš mėgstu ten apsilankyt vasarą, nes būna daugiau prekių:) Pernai nusipirkau žiauriai fainą striukę net su senąja etikete iš Prancūzijos. Jaučiat, anksčiau ji kainavo 72 eurus, o aš pirkau už 36Lt nė trupučio nedėvėtą :))) Taip pat ten mačiau Candie's švarkelį, tačiau jis XXL dydžio buvo, todėl nepirkau ;P
P.S. tau patinka Gossip Girl, nes įdėjai foto ;) ?

Aigustė rašė...

Aha,patinka :)