2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Popietė su knyga.

Sveiki dar kartelį šią gražią (bent jau Kėdainiuose) sekmadienio popietę.
Kadangi jau senokai blog'e buvo ši mano tema (kad ir kaip bebūtų gaila,ir daugelis kitų) pasistengsiu kompensuoti :)

Michael Grant. 
"Išnykę"

Knygoje „Išnykę" pasakojama  apie tai, kaip mažame Kalifornijos pakrantės miestelyje staiga nutinka neįtikėtinas dalykas: išnyksta visi žmonės, vyresni nei 14 metų! Kyla didelė panika, visi sutrikę, siaučia badas, sumaištis ir tokioje suirutėje privalai  daryti viską, ką gali, kad išgyventum. Be abejo, kiekvienas turi savo išgyvenimo idėją ir, jokios abejonės, idėjos skiriasi:  vieni rūpinasi kitais, kiti - savimi, treti viską padarytų dėl valdžios, netgi žudytų.  Susiformuoja dvejos grupuotės paauglių, nuolat kariaujančių tarpusavyje. Vienai jų vadovauja nuolatinis miestelio gyventojas Semas, kitai - Koutso pensiono, kuriame mokosi keistuoliai iš turtingų šeimų, lyderis Keinas. Kai kurie vaikai įgyja stulbinamų mutantinių galių. Negana to, miestelį apsiaučia keista siena, ribojanti vaikus nuo išorinio pasaulio.
Ar pavyks miestelyje įvesti tvarką ir ramybę? Ar susidoros vaikai su juos užklupusiu sunkiu gyvenimo išbandymu?


Isabel Abedi.
"Izola"

Dvylika jaunuolių. Atoki sala. Tik trys daiktai, kuriuos galima pasiimti. Ir daugybė kamerų, kurios viską stebi...
 Galėjau pasprukti. Dar ir šiandien šita mintis neretai šmėkšteli galvoje. Galėjau slapčia pasišalinti iš grupės, buvo sočiai progų. Bet argi tai būtų ką nors pakeitę? Ar projektas būtų buvęs nutrauktas? Gal nebūtų pralietas kraujas? Beprasmiška kelti šiuos klausimus, mano protas šitai žino. Bet klausimai to nežino. Jie ateina - nepasibeldę ir nepasiklausę, ar braunasi tinkamu metu.
 Jų dvylika, visi ištraukė laimingus bilietus. Tris savaites vieni atokioje saloje netoli Rio de Žaneiro - vaidins filme, kurio veiksmą lems patys. Tačiau ne tik septyniolikmetei Verai, kuri vyksta į salą dėl asmeninių priežasčių, bet ir kitiems jaunuoliams idiliškas rojus taps egzotišku kalėjimu. Ką slepia melancholiškasis Solo, sukeliantis Verai keisčiausius jausmus? Kas iš tikrųjų yra dailioji Mona, švelnioji Perl, provokatorius Džokeris? Kiekvienas jų vis daugiau atsiskleidžia ekscentriškajam režisieriui pasiūlius žaidimą, kuriam nė vienas jaunuolis nebuvo pasirengęs, žaidimą, kuris netrukus taps mirtinai rimtas.


Alyson Noel.
"Mėlynasis mėnulis". Ciklo "Nemirtingieji" 2-oji knyga.

Evė pamažu apsipranta su savo nemirtingumo galiomis ir vedama Deimeno vis geriau pažįsta paslaptingą, viliojantį jo pasaulį. Staiga Deimenas neatpažįstamai pasikeičia. Evės nemirtingumo galios didėja, o Deimeno silpsta. Vaikinas suserga keista liga, kuri blėsina jo atmintį, siurbia gyvybės syvus ir gresia mirtimi.
Trokšdama išgelbėti Deimeną, Evė nukeliauja į Samerlandą, į dimensiją tarp dimensijų. Čia, šventykloje, ji sužino ne tik mylimojo praeities paslaptis - tragišką ir šiurpią istoriją, kurią Deimenas slėpė, - bet ir perskaito kronikas, kuriose sukaupta visatos išmintis. Sužino apie mėlynąjį mėnulį - vienintelę galimybę pakeisti praeitį. Evei tenka rinktis - arba grįžti laike ir išgelbėti artimųjų gyvybes, kurias nusinešė nelaimingas atsitikimas, arba likti dabartyje ir išplėšti iš mirties nagų Deimeną...



Kerstin Gier.
"Rubinė". Trilogijos "Meilė keliauja laiku" 1-oji knyga.

Nuotaikingas, nuotykių kupinas pasakojimas apie šešiolikmetę Gvendoliną Šepard. Ji ne tik regi vaiduoklius ir lietvamzdžių chimeras, bet netikėtai paveldi kelionių laiku geną, leidžiantį elapsuoti - persikelti į praeitį. Ten ji susiduria su paslaptinguoju grafu Sen Žermenu, susitinka su savo proprosenele ir patiria daugybę kvapą gniaužiančių išgyvenimų.
 Nekontroliuojamos kelionės laiku simptomai paprastai pasireiškia prieš kelias minutes, kartais valandas arba net dienas galvos svaiguliu, skrandžio negalavimais arba silpnumu kojose. Daugelis paveldėjusiųjų geną pasakoja ir apie migreną primenančius galvos skausmus.
Pirmasis persikėlimas laiku, dar vadinamas įšventinimu, vyksta, kai geno turėtojas sulaukia 16-17 metų.
Kaip elgtis, kai atsiduri praeityje žinodama tik, kad proproproproproprosenelio kumelė buvo vardu Riebioji Anė? Teisingai, tik išlikti ramiai. Gvendolina taip ir mėgina elgtis, kai netikėtai sužino, kad ne tik paveldėjo kelionių laiku geną, bet dar ir yra skirta praeityje padaryti tvarką. Lyg tyčia ją turi lydėti arogantiškasis Gideonas! Ši keista pora nori nenori leidžiasi į pavojingus nuotykius. Netrukus Gvendolina sužino, kad priešybės gali žavėti, nesvarbu, kokioje epochoje atsiduri. O ir praeityje viskas nebe taip, kaip anksčiau...
Tik ji nenumano, kad tarp kelionių laiku nederėtų įsimylėti. Nes meilė nepaprastą padėtį paverčia dar keblesne!


Richelle Mead.
"Vampyrų akademija". 1-oji knyga.

Meilė ir ištikimybė stipresnė už kraują.
Tik geriausia draugė gali apsaugoti nuo nemirtingų priešų...
 Morojų princesė Lisa Dragomir - mirtinga vampyrė, turinti retą dovaną gydyti. Lisą reikia saugoti nuo strigojų - žiauriausių nemirtingų vampyrų. Geriausios Lisos draugės dampyrės Rouz Hetavėj gyslomis teka ir žmonių, ir vampyrų kraujas, suteikiantis jai nepaprastų galių. Rouz pasiryžusi paaukoti gyvybę, kad apsaugotų Lisą nuo strigojų, kurie žūtbūt stengiasi paversti princesę saviške...
 Dvejus metus gyvenusios laisvėje Rouz su Lisa grąžinamos į Šv. Vladimiro akademiją - kilmingų vampyrų ir jų būsimų sergėtojų mokyklą, slypinčią Montanos miškų tankmėje. Tačiau už geležinių akademijos vartų tyko neką mažesni pavojai.
 Rouz su Lisa patiria daugybę nuotykių, mėgina atsispirti draudžiamai meilei ir nė akimirką negali prarasti budrumo. Lisos nuolatos tyko strigojai...


Smagaus ir įdomaus skaitymo :)
Aigustė.


12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Skaiciau ,,Izola'' labai patiko,bet iki galo nepaskaiciau

Aigustė rašė...

Geeras..labai patiko,bet iki galo neperskaitei :DDD

Anonimiškas rašė...

Nu,is bibliotekos pasiemiau per ilgai uzsilaikiau,turejau nunesti tai nezinau koks galas buvo...

Auguste rašė...

:DDD

Anonimiškas rašė...

Nė vienos neskaičiau, bet kažkaip ir nelabai sudomino... Nepatraukė, neužkabino už kabliuko :(

Auguste rašė...

Aš taip pat nei vienos neskaičiau, bet, kadangi man patinka knygos apie vampyrus, manau patiktų "Vanpyrų akademija"

I n g r ii da ♥ rašė...

Skaičiau tą Rubinę, blem kai patiko ;D net nežinojau, kad yra dar 2 dalys O.o

Anonimiškas rašė...

Like, kai kurias jau planuoju imtis iš biblotekos :)

Gabremo rašė...

Pastebėjau, siūlai daugiausia tokias ,,mistines" :P

I n g r ii da ♥ rašė...

Aš tik tokias skaitau ;D

Aigustė rašė...

Na,gali būti. Tiesiog manau,kad siūlau visavertę ir naudingą literatūrą. O ne visokias "mergaitėms" skirtas blevyzgas.. :)

Neringutea ;* rašė...

Nei vienos aš neskaičiusi :( :D