2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Popietė su knyga.

Sveikučiai :))

Nusprendžiau tęsti savo dažniausiai sekmadieniais išeinančią rubriką - Popietė su knyga. Nuo šiandien ir vėl galėsite "kultūrintis" arba pramogauti skaitydami įdomias knygas :)
Štai mano pasiūlymai šiai popietei:

Aprilynne Pike
"Sparnai"

Tai nepaprasta magijos ir intrigų, romantikos ir pavojų kupina istorija, kuri pakeis viską, ką lyg šiol žinojote apie skraidančias būtybes.
"Lorelė stovėjo tarsi užburta. Spoksojo į tuos blyškius dalykus plačiai atvertomis akimis. Jie atrodė siaubingai nuostabūs – neapsakomai nuostabūs. Lorelė darsyk atsisuko į veidrodį, negalėdama atitraukti žvilgsnio nuo kažko panašaus į žiedlapius, plevenančio virš galvos. Atrodė beveik kaip… sparnai".


Elizabeth Chandler
"Meilės galia".  2-oji "Angelo pabučiuota" knyga.

Meilė, stipresnė už gyvenimą
Antroji Elizabeth Chandler romanų ciklo Angelo pabučiuota knyga „Meilės galia“ tęsia mums jau pažįstamų herojų gyvenimo istoriją...
Netekusi mylimojo Tristano Aivė jaučiasi palūžusi ir netekusi viso pasaulio. Reikia gyventi toliau, tačiau tvirčiau atsistoti ant kojų vis trukdo broliuko Filipo kalbos apie šalimais švytinčius angelus, Betės rašliavos tarsi anapusinio pasaulio įspėjimai. Naktimis lanko košmarai: elnias, dūžtantis stiklas, raudonas motociklas. Kyla vis didesnių įtarimų, kad įbrolio motinos savižudybė ir jos su Tristanu avarija – galbūt susiję įvykiai. O gal Aivė išvydo tai, ko matyti neturėjo? Gal todėl neveikė automobilio stabdžiai...
Angelas Tristanas, išdykėlės Leisės padedamas, taipogi stengiasi viską išsiaiškinti. Plyštančia širdimi vaikinas stebi , kaip Aivei meilinasi jos įbrolis Gregoris, o mergina vis labiau juo pasitiki. Be abejo, gyviesiems reikia gyvųjų, ir Aivė negali amžinai laikytis mirusios meilės. Tačiau ar verta beatodairiškai pasitikėti žmogumi,  rizikuojančiu dideliais dalykais vien iš nuobodulio ir dyko buvimo? Tristano laukia sunki užduotis: laiku sustabdyti savo mylimąją, žengiančią pragaištingu keliu...


Suzanne Collins
"Pavojinga meilė". 2-oji "Bado žaidynių" knyga.

Įsižiebia kibirkštis.
Liepsnos įsisiautėja.
Ir Sostinė trokšta keršto.
Gudrumu Ketnė išplėšia pergalę Mirties žaidynėse. Abu paaukotieji iš 12-os apygardos lieka gyvi ir tampa Žaidynių nugalėtojais. Ketnė jaučiasi beveik laiminga. Pagaliau ji grįžta namo, pas savo šeimą, susitinka su senu medžioklės draugu Geilu. Bet viskas klostosi ne taip, kaip norėtų Ketnė. Geilas laikosi nuo jos atstu, o santykiai su Pitu atšąla. Žmonės šnabždasi apie sukilimą prieš Sostinę. Neramumus, prezidento manymu, sukėlė Ketnė su Pitu.
Pati to nežinodama, Ketnė tampa sukilimo simboliu. Mergina dvejoja: bėgti su artimaisiais ir draugais ar prisidėti prie sukilėlių. Viskas pastatoma ant kortos, kai Ketnė su Pitu leidžiasi į Nugalėtojų turą. Jeigu jiems nepavyks įtikinti prezidento ir Panemo gyventojų savo neblėstančia meile, jų artimieji bus išžudyti.
Antroje „Bado žaidynių" trilogijos dalyje Suzanne Collins toliau pasakoja Ketnės Everdin istoriją. Merginai tenka patirti dar daugiau išmėginimų. Rašytoja stebina skaitytojus netikėtais siužeto posūkiais.


Kerstin Gier
"Safyrė". 2-oji knygų serijos "Meilė keliauja laiku" knyga.

Šešiolikmetė Gvedolina neseniai sužinojo apie savo gebėjimą keliauti laiku. Tik kažin, ar meilė Gideonui ir kelionė į praeitį suderinami dalykai... Juk jaunuoliai ir be to turi didelių rūpesčių, pavyzdžiui, kaip išgelbėti pasaulį arba... išmokti šokti menuetą. Taip taip, tiek viena, tiek kita yra gana sudėtinga! O ir Gideonas ima elgtis lyg koks keistuolis, tad Gvendolina tiesiog negali leisti hormonams įsisiautėti. Nes taip meilei, keliaujančiai laiku, gresia katastrofa!

L.J.Smith
"Vampyrės dienoraštis. Tamsioji sąjunga" . 4-oji "Vampyrės dienoraščio" knyga.

Kai žūsta Elena, blogis Fels Čerčio miestelyje vėl ima siautėti. Klausas, senųjų padermės vampyras, žudo merginas ir Tailerį Smolvudą paverčia vilkolakiu. Elenos dvasios paraginti, Bonė, Metas ir Mereditė į pagalbą pasikviečia brolius Salvatores. Ar pavyks jiems nugalėti pirmapradį vampyrą, vilkolakį ir išgelbėti miestelį? Ar meilė iš tiesų yra nemirtinga?
Elena: auksinė mergaitė, tapo tokia, kokia kadaise svajojo, bet tuo pačiu ir bijojo būti.
 Stefanas: gedi Elenos ir ryžtasi bet kokia kaina siekti santaikos su Deimonu. Ima suvokti, kad brolis – ne tik priešas.
Deimonas: galiausiai laimi Eleną. Bet ar jis sugebės pasidžiaugti pergale neregzdamas kerštingų planų prieš Stefaną? Ar įstengs broliai drauge stoti į paskutinį mūšį?


P.S. jeigu įkeltos 2-oji ar tolesnės knygų serijos dalys,žinokite,kad ankstesnes dalis galima rasti senesniuose "Popietė su knyga" pranešimuose.

10 komentarų:

Laura rašė...

Geros knygos, VISIEM patarčiau perskaityti Sparnus ! :)

Indre ♥ rašė...

Mane Sparnai ir sudomino . Bet nezinau ar pas mane byblei bus si knyga . Jei nerasiu ieskosim internete. ;)

sandrute002 rašė...

Esu iš šių knygų perskaičius 2 knygas Sparnus ir Vampyro dienoraštį. Tikrai puikios knygos ;).

Aigustė rašė...

Sandrute002 - skaitei naujausiąją "Vampyrės dienoraščio" knygą? :O
aš kaip ją noriu paskaityti,bet dar bibliotekose nėra..

Aigustė rašė...

O šiuo metu skaitau "Sparnai" . Faina! :)

Indre ♥ rašė...

viskas noriu knygos sparnai , ryt varysiu i bybleeee. ;DD

sandrute002 rašė...

Taip skaičiau. Aš ją dovanų nuo brolio gavau :).

Unknown rašė...

Įdomu, kada mano miesto biblėj šių knygų ? :DDD

Aigustė rašė...

O kokiame mieste gyveni? Mano miestas nėra labai didelis,bet kai kurios iš šių knygų jau yra,o kitos greitai atsiras :)

Anonimiškas rašė...

Man reikė paieškoti bibliotekoj tų knygų gal nors vieną rasiu.:)