2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

''Šokiai''



Sveiki :)Šiandien vėl rašau apie šokius.Šį kartą rubrikoje dalyvauja hip hopas.

Hiphopas − kultūros judėjimas, kuris prasidėjo Niujorko rajone Bronkse 1970 m. Nuo to laiko išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pagrindiniai hiphopo elementai: MC (vokalas), graffiti, beatbox, b - boys (breiko šokis), DJ.
Break beat + repas + breiko šokejai + grafiti - visa tai sudaro Hip Hop kultūrą. Jos atsiradimas siejamas su didžėjų Afrika Bambaataa ir Grandmaster Flash ritminiais eksperimentais Dub ir Funk muzikos pagrindu 1970 m. viduryje. Hip Hop muzika atliekama taip: vienas atlikėjas atkakliai bando repuoti (t. y. energingai deklamuoja ritmišką tekstą), kitas preciziškai suka plokšteles akomponuodamas. Kaip tik Hip Hop didžėjai pirmieji panaudojo „scratching“ techniką - plokštelės „braižymą“, kuris smarkiai paįvairina ritminę struktūrą.
[taisyti] Hiphopo istorija
Hiphopo istorija prasidėjo 1969 m. Pietų Bronkse, Niujorke. Tiesa, žodžio hiphopas tada dar nebuvo, jis atsirado tik po penkerių metų (jį pasiūlė DJ Afrika Bambaataa). 1969 m. kitas legendinis didžėjus, Kul Herkas, sugalvojo kitą žodį: „b - boys“ – sutrumpinimas nuo „break boys“. Kul Herkas į Bronksą atvyko iš Jamaikos ir atnešė savitą gatvės vakarėlių supratimą, kur didžėjus suka plokšteles, o poetai kalba pagal muziką. Kul Herkas pradėjo naują pigių slaptų vakarėlių Niujorko getuose erą. Į rūsius ar apleistus namus, kuriuose jie vyko, ateidavo daug jaunimo, žmonės rinkdavosi prie klubų durų, kur grojo jų pamėgti didžėjai. Vis labiau tarp Niujorko „bibojų“ populiarėjo hiphopo šokis, vadinamas breiku, o jau 1972 m. Bronkse ir Harleme buvo daug breiko brigadų, kurios dalijo miesto teritoriją ir šoko kiekviena savo sankryžoje.
Kita visiems žinoma ankstyvojo hiphopoo kryptis buvo graffiti. Ši kryptis atsirado 1970 m., kai 16-metis juodaodis Demetrivsas iš Vašingtion Hajtso pradėjo dažais rašyti savo pravardę – Taki 183 – ant Niujorko pastatų sienų. Tokios žymos buvo vadinamos „tagais“, ir jos dažniausiai buvo siejamos su breikerių pravardėmis. Bet pats didžiausias hiphopo iškilimas buvo, žinoma, repo muzikos atsiradimas. Prasidėjo viskas 1975 m., kai Kul Herkas vakarėlyje klube „Hevalo“ paėmė mikrofoną ir pradėjo breiko metu kalbėtis su šokančia minia. Visiems patiko. Iš pradžių tai buvo kokios nors palaikančios frazės, vėliau į šį monologą buvo įtrauktos ir kitos improvizacijos. Tai anuomet buvo vadinama ne repu, o žodžiu „emceeing“.








Man hip hopas visai patinka ;)Tik repas,kuris susijęs su hip hopu,man netgi labai nepatinka :\




Tai tiek.Gali būti,kad šiandien sulauksite dar vieno straipsnio :)


Lauksiu komentarų.


Ieva:*

5 komentarai:

Aigustė rašė...

Hip hopas - ne mano stiliaus. Man jis nelabai patinka :D

Anonimiškas rašė...

Man irgi ;)

Unknown rašė...

Man jis per viduriuką ;)

Anonimiškas rašė...

;)

Indre ♥ rašė...

Man taip pat per viduri . ;DD