2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Kaip susikurti jaukų kambarį ?


Sveikučiai !
Jūsų apklausa parodė, kad, nors ir būsiu neaktyvi, jūs vis dėlto norėtumėt, kad rašyčiau bloge. Tikrai labai džiugu tai išgirsti. Kaip ir sakiau, rašysiu retai, nes pati vos spėju apsisukti. Kitą savaitę jus pasieks ir, matyt, tradicine tapsianti parodėlė :) O dabar jau kelias savaites galvoju apie šį straipsnį ir pagaliau radau šiek tiek laiko jį parašyti. 
Apklausoje sakėte, kad norite kažko apie realų gyvenimą. Beje, mane sudomino vienas prašymas parašyti apie psichologiją, tad nusprendžiau kai ką parašyti šia tema. Pagalvojau, kad daugeliui būtų aktualu sužinoti, kaip galima savo kambarį padaryti jaukesnį. Juk tavo kambarys - bene tavo gyvenimas. Beje, kad būtų dar įdomiau, įdėsiu ir savo nuotraukų ;)

Mano kambarys

Kambariai būna įvairiausių dydžių, spalvų ir aukščių. Kiekvieno kambario lange (jei toks yra) matosi vis kiti vaizdai, o savininkas - taip pat skirtingas žmogus. Pasaulyje nebūna identiškų kambarių, nes visada kažkas juose skirsis. Jie atspindi tą žmogų, kuris ten gyvena.

Man, asmeniškai, patinka labai maži kambariukai. Juk tada viskas taip jauku ir šilta. Nesugebėčiau gyventi dideliame (koks 20m²), juk tada būtų tiek daug tuščios erdvės, o ji mane glumina. Džiaugiuosi, kad maniškis mažiukas, nesvarbu, kad kiti sako, jog jis man per mažas. Visai ne - norėčiau gyventi net mažesniame :D
Vienintelis trūkumas yra tas, kad skubėdamas tikrai gali už kažko užkliūti ir pargriūti. Patikėkit, taip man nutiko ne kartą :D

Kaip sukurti jaukų kambarį ?

Savo kambaryje kiekvienas žmogus turi jaustis saugiai ir jaukiai. Turit būti lyg šuniukas savo mylimame guolyje :) Kaip tai padaryti ? Atsakymas paprastas - jį reikia gražiai dekoruoti pagal savo skonį. Pateiksiu jums vienus iš populiariausių interjero dekoravimo būdų :

Kambario spalva
Kiekviena spalva skirtingai veikia mūsų nuotaiką, mintis ir savijautą. Vienos spalvos ramina, kitos – slegia, trečios – nuteikia darbui. Labai svarbu interjerui parinkti dominuojančią bei papildomas spalvas taip, kad jos taptų mūsų pagalbininkai, o ne priešai. Juk ne visos spalvos tinka jūsų kambariui.

Raudona

Simbolika: ugnis, karštis, gyvybė, energija, aktyvumas, valia, sportas, kova, aistra, geismas, agresija, sėkmė.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: formuoja lyderį, padeda įveikti sunkumus, apatiją, nepasitikėjimą savimi, skatina bendrauti; didina kraujospūdį, seksualinį potraukį, gerina apetitą, stimuliuoja nervų sistemą; tačiau per daug raudonos spalvos gali kelti įtampą, erzinti.

Naudojimas interjere: geriausia raudonais tonais įrengti virtuvę arba valgomąjį kambarį.


Oranžinė

Simbolika: džiaugsmas, šiluma, laimė, prabanga, judėjimas, greitis, jausmingumas, gyvybingumas, komunikabilumas, tingumas, lepumas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: padeda išgyventi negandas, lengviau priimti permainas, įveikti liūdesį, apvalo nuo nemalonių pojūčių, gydo nusivylimą, suteikia energijos; gerina virškinimą, bet gali paskatinti ir tingumą.

Naudojimas interjere: virtuvėje ar aplinkoje, kur bendraujama su svečiais, tačiau nerekomenduojama oranžine spalva dažyti kambarius, kuriuose planuojama atsipalaiduoti, ramiai ilsėtis, miegoti.


Geltona

Simbolika: saulės šviesa ir šiluma, laisvė, šventė, linksmumas, pakantumas, užsispyrimas, neramumas, pavydas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: padeda lengviau priimti naujas idėjas, įvairius požiūrius, skatina organizuotumą, veiklumą, smalsumą, padeda įveikti pesimizmą, kūrybinę krizę; gerina atmintį, stimuliuoja protinę veiklą; bet perteklius gali varginti.

Naudojimas interjere: jeigu siekiate, kad jūsų svečiai jaustųsi kuo jaukiau, bendrautų laisvai ir nesivaržydami, papuoškite svetainę geltonos spalvos interjero detalėmis.


Žalia

Simbolika: gamta, gyvybė, tikėjimas, viltis, harmonija, natūralumas, gerumas, nuolankumas, egoizmas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: padeda pasijusti arčiau gamtos, siekti vidinės harmonijos, įveikti emocinį susikaustymą, nuteikia raminančiai.

Naudojimas interjere: kambarys, nudažytas šviesiai žalia spalva, atrodo erdvesnis. Ši spalva puikiai tinka miegamajam, nes atpalaiduoja, nuteikia ramiam miegui. Kai žalios spalvos interjere yra per daug, žmogus gali pasidaryti vangus ir neapsisprendžiantis.


Turkio

Simbolika: banga, lagūna, apsivalymas, pasikeitimas, ramybė, santūrumas, nuoseklumas, veiklumas, garbės troškimas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: sukuria švaros pojūtį, padeda siekti vidinės harmonijos, jausti dėkingumą, veikia raminančiai, palengvina bendravimą.

Naudojimas interjere: šia spalva patariama dažyti kambarius, kuriuose bus ilsimasi.


Mėlyna

Simbolika: išmintis, tyla, gelmė, erdvė, ramybė, malonė, mąstymas, kruopštumas, fanatizmas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: padeda susikaupti, išvalo mintis, išlaisvina nuo nerimo, leidžia įsiklausyti į vidinį balsą, padeda kenčiantiems nuo nemigos.

Naudojimas interjere: ši spalva vienodai gerai tinka darbo bei poilsio aplinkai kurti. Tačiau vertėtų ją papildyti šiltų spalvų akcentais, kad interjeras neatrodytų pernelyg šaltas.


Violetinė

Simbolika: dvasingumas, mistika, įkvėpimas, artistiškumas, valdžia, galia, turtas, didybė, teisingumas, atsiskyrėliškumas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: įkvėpia, padeda išlaikyti dvasinę pusiausvyrą, žadina fantaziją, veikia atpalaiduojančiai.

Naudojimas interjere: nudažę interjerą šviesiai violetine spalva sukursite ramybės atmosferą. Patariama derinti su ryškių spalvų interjero elementais, kitaip kambarys gali kelti vangumą, mieguistumą.


Avietinė

Simbolika: švelnumas, meilė, svajonės, tikslo siekimas, intymumas, nepatikimumas, nerealumas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: skatina permainas, padeda pakeisti įprastą gyvenimo būdą, mažina irzlumą.

Naudojimas interjere: ši spalva palankiai veikia intymius santykius, todėl rekomenduojama dažyti miegamąjį kambarį.


Rožinė

Simbolika: moteriškumas, besąlygiška meilė, romantiškumas, draugiškumas, gerumas, jautrumas, lengvabūdiškumas.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: atpalaiduoja, mažina agresyvumą, sukuria saugumo bei komforto jausmą, išlaisvina nuo įkyrių minčių.

Naudojimas interjere: rožinė spalva gali atrodyti pernelyg saldi, todėl interjere šią spalvą patariama derinti su pilka, ruda arba juoda.


Ruda

Simbolika: žemė, ruduo, patikimumas, ištikimybė, nostalgija, darbštumas, konservatyvumas, nuobodulys, baimė.

Psichologinis/fiziologinis poveikis: padeda susikaupti siekiant numatyto tikslo, skatina nepriklausyti nuo svetimos nuomonės.

Naudojimas interjere: šviesiai ruda spalva padės sukurti jaukius namus, tačiau ryškūs akcentai yra būtini, kitaip interjeras atrodys nuobodus.
(informacija iš decotopics.com)
Statulėlės, pakabukai bei žaisliukai
Tai vieni iš svarbiausių dekoravimo detalių. Juos galima statyti bet kur ir, vos pažiūrėjus, pakels nuotaiką. Yra milijonai skirtingų pakabukų, statulėlių bei žaisliukų, todėl manau, kad kiekvienas tikrai gali išsirinkti sau tinkamus. Įdedu savo statulėlių nuotraukas. Tikiuosi sudomins :)
 Labai myliu katinus. O ką dar sakyti apie laimę nešančius. Tik dažniausiai tenka išimti jo bateriją, nes atsibosta žiūrėti į nesustojančią judėti ranką.

 Ji man patinka, nes yra mozaikos stiliaus. Taip smagu turėti bent kažką iš šio stiliaus. Ypač katiną ;)

 Ši statulėlė mane labai žavi. Ji tokia gražutė ir dailutė. Geisha style !

 Šis juodukas tikrai juokingas. Pasikabinau jį ant lempos ir jis tikrai labai derinasi. O dar tos jo akys ... Lyg ir sakytų : ,,Įjunk šviesą ir pažvelk man į akis".

 Vienišas converse batelis, bent nuotraukoje taip atrodo. Iš tiesų jis linksmai stovi šalia katino ir atrodo labai patenkintas.


Stikliniai burbulai
Jie tokie gražūs ir primena Kalėdas. Žinoma, būna ne tik šventiniai, bet ir pvz. su Eifelio Bokštu ar paprasčiausiu laiveliu. Jie suteikia mums džiaugsmo juos pakračius ir tiesiog žiūrint, kaip gražiai krenta blizgučiai.
Štai manasis burbulas. Viduje yra vienaragis. Gavau jį seniai seniai Kalėdų proga ir jis vis dar man patinka.

Nuotraukos
Nuotraukos įamžina įvairiausias gyvenimo akimirkas, kurias vis norisi žiūrėti tūkstančius kartų. Jos paprastai kabo įrėmintos ant sienos arba stovi ant jūsų lentynos ar staliuko, o gal ir palangės. Bet juk daug smagiau vienas nuotraukas sukabinti ant sienos ir turėti savo atsiminimų sieną.
Gražus ir mylimas kačiukas labai įdomios formos rėmelyje. Tai juk taip nuostabu ! P.S. truputį persišviečia kita pusė, tad nekreipkit dėmesio.

Jūsų rankų darbo darbeliai
Taip smagu kambarį puošti kažkuo, kas yra būtent sukurta tavo. Tas daiktas visada bus brangesnis už kitus ir atitiks visus jūsų kriterijus - juk sukūrėt jį patys.
 Tai mano nuvelta mėlynė. Anksčiau buvau labai pasiilgusi mėlynių, todėl ir nusprendžiau nuvelti būtent ją.

Mano dekupažuota dėžutė. Puikiai prisimenu, kiek daug pastangų įdėjau ją darant. Užtat rezultatas labai gražus.

Neįprasti daiktai, kurie kitus gali labai nustebinti
Taip, tai daiktai, kurie skirti visai kitai funkcijai, nei dekoracijai. Bet kaip papuošimas atrodo išties gražiai. Tad kodėl gi ne ? Juk nieko nenutiks, jei ant palangės pastatysi cukrinę. Tavo kambarys - darai tai, ką nori, jei tau tai gražu :)
 Skysto muilo indeliai. Mačiau daugybę jų vitrinose šalia gražių drabužėlių, todėl mano kambaryje jie taip pat gali stovėt. Beje, labai skaniai kvepia.

 Druskų maišelis - skaniai kvepia, gražiai atrodo, tad puikiai tinka mano kambaryje.

Coca-colos skardinės. Pripažinkite, jos atrodo labai gražiai. Tik, žinoma, geriau tegu būna tuščios.

Kiaulė taupyklė
Ne tik gražu, bet ir naudinga. Labai patogus būdas taupyti. Ypač, jei nėra skylutės pinigams išimti. Tikrai nesinori jos daužyti, verčiau pataupyti. Šiais laikais galima rasti įvairiausių taupyklių, bet man labiau patinka klasikiniai paršeliai. Kaip sakoma, su klasika nepasiginčysi :)
 Ši taupyklė yra vienas iš seniausių daiktų mano kambaryje. Kaip sakant, ji yra mano kambario ,,senolė". Tai rankų darbo dovana, kuri visada yra labai sunki, nes joje visada pilna pinigų ir dažniausiai prireikia daug pastangų norint į ją įmesti pinigų :P

Paveikslai
Gražūs piešiniai, kabantys ant jūsų sienų (kartais ir lubų), nunešantys jus į įvairiausius pasaulio kampelius ir laikus. Svajoklių kambariuose dažniausiai visos sienos būna nuklotos paveikslų. Dažniausiai savo pieštų. Na, o mano kambaryje niekas nekabo. Norėčiau, kad kabėtų kažkas tokio :

Jūsų žvaigždučių atributika
Visi žmonės kažką dievina - aktorių, dainininką, filmą, personažą, serialą ar kokį sportininką ir pnš. Kambaryje gali įkurti visą savo dievaičių atributikos būstine, pradedant maža iškarpa ir baigiant didžiausiu plakatu per visas lubas. Sweet :) Na, o mano kambaryje rasite tik šiuos du daikčiukus:
 Gossip Girl gerbėjų puodelis. Labai gražus ir daugiafunkcinis, Mano kambaryje galbūt turėčiau jį priskirti prie neįprastų daiktų, bet čia jis labiau tinka.
 Esu didelė Avrilės fanė, o čia dėžutė nuo jos kvepalų rinkinio. Galima statyti bet kur - visur derinasi.

Matyt, tai viskas, ką norėjau jums parodyti. Tikiuosi kažkas jus sudomino ir ruošiatės kažką pakeisti savo kambaryje. Fotografavau daiktus po vieną ant palangės, tad gali pasirodyti kiek ,,šaltai", bet kambaryje visi daiktai sudėlioti visai kitaip :) Dar įkeliu vieną video, kuriame galite pamatyti, kaip daug smulkiau galima dekoruoti savo kambarį :)

Beje, vakar vakarieniaudama per tv išgirdau tikrai labai gerą anekdotą:

Geografijos pamoka. Mokytoja klausia Petriuko:
-Petriuk, kur yra Makedonija?
Petriukas staigiai atsako:
-Pusfinaly!!!

Tad iki kito karto !
Find yourself  'cause I can't find you 
Kawaii Gone Loca

11 komentarų:

Unknown rašė...

Laabai patiko! Va čia tai straipsnis :)

Aigustė rašė...

Nerealiai patiko!
Nuostabūs tavo katinai ir kitos skulptūrėlės ♥
Labai fainas puodelis..Žodžiu,viskas patiko :))

Indre ♥ rašė...

Begalo geras straipsnis. ;)

Unknown rašė...

Ačiū, ačiū, ačiū :)

Laura rašė...

Tiesiog suuuuuper ! Man patiko straipsnis, jo ilgumas ir išreikštinumas. Tikra šaunuolė esi, daugiau tokių straipsnių bloge ! ;))

Laura rašė...

Beje, iš kur gossip girl puodelis ? ;)

Unknown rašė...

Ačiū ;) Jį pirko internetu mano sesė ir atidavė :)

Aigustė rašė...

Dar labai fainos tos Coca Cola skardinės :D

GoldenGreta rašė...

Šaunu...mano kambary dominuoja plakatai kuriuose vaizduojami gyvūnai...

Aušrinė ♥ rašė...

N-E-R-E-A-L-I-A-I!!!! :oo

Vikiūks*) rašė...

Pusfinaly ! Čia geras :)
Pasiilgau vyšninės ir vanilinės Cocos, jos mano mylimiausios