2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Mėnesio filmų Top 5

Sveiki. Šį gražų sekmadienio rytą man kilo ganėtinai nebloga idėja. Kadangi pastaruoju metu į blog'ą niekas nerašo apie filmus,o man ganėtinai trūksta rašymo,nusprendžiau kartą į mėnesį vesti rubriką : "Mėnesio filmų Top 5". Rašysiu kartą į mėnesį todėl,kad kiekvieną savaitę rašau "Popietę su knyga" :)

Taigi,mano pasiūlymai šiandienai:


 "Greiti ir įsiutę 5"

Pabėgęs į laisvę Dominykas Torreto ir jam padėjęs Brianas O'Konneris bėga iš valstijų kirsdami net kelias sienas ir apsistoja Brazilijoje, kur jų laukia ne tik daug laukinių beždžionių, bet ir paskutinis darbas, kurį norom nenorom reikės atlikti, kitaip laisvę jie matys kaip savo ausis.
Buvusiam policininkui ir buvusiam nusikaltėliui padės judviejų suburta pačių geriausių lenktynininkų komanda, o sutrukdyti užmačioms bandys dviese: vietinis pasibjaurėtinos reputacijos biznierius ir užsispyręs federalinis agentas Hobbsas ir jo komanda.
Pirmasis visus siekia nuvaryti į kapus, o antrasis nors ir pasižymi puikiais pasiekimais darbe, tačiau yra ganėtinai kvailokas, nes skirtingai nuo kino žiūrovų, ilgai negali atskirti "blogų" vyrukų nuo "gerų" ir vaikosi visus iš eilės. Brianui ir Domui beliks pasitikėti tik savo sėkme ir miklumu.


"Afigena mokytoja"

Vidurinės mokyklos mokytoja gyvena Olialia pupytės gyvenimo ritmu: elgiasi lengvabūdiškai, į darbą eina kaip į vakarėlį ir svajoja pasididinti krūtinę. Kai panelę palieka turtingas globėjas, jos gyvenimas staigiai pasikeičia ne į gerąją pusę. Tik mergina to dar nesuvokia.
Į mokyklą atėjus naujam žavingam bendradarbiui mokytoja pameta galvą ir nusprendžia bet kokiu būdu išsikovoti jo dėmesį. Bet tam reikia pinigų! Tikslas pateisina priemones, tad prasideda žaliųjų medžioklė.






"Pabaisa"

Septyniolikmetis Kailas (akt. Alex Pettyfer) yra išlepintas, arogantiškas ir paviršutiniškas mokyklos gražuoliukas. Jis mėgaujasi savo išvaizda, turtais ir padėtimi mokykloje – daugiau jam niekas nerūpi. Įtikėjęs savo puikybe, Kailas kitų arba išvis nepastebi, arba šie tampa negailestingų jo pašaipų objektais. Kartą, savo nelaimei, naujuoju pažeminimo taikiniu jis pasirenka Kendrą (akt. Mary-Kate Olsen) – moksleive apsimetusią raganą. Ši nusprendžia Kailą pamokyti – paversti jo išorę tokia bjauria, koks yra jo vidus.

Tapęs neįtikėtinai baisiu Kailas turi tik vienerius metus rasti tą, kuri galėtų jį pamilti, nepaisydama bjaurios jo išorės, antraip jis amžiams liks pabaisa.

Vienintele Kailo viltimi tampa tyli klasiokė Lindy (akt. Vanessa Hudgens), kurios jis anksčiau net nepastebėdavo.

Ar ji galėtų pamilti baisųjį Kailą ir panaikinti kerus? Ar Kailas dar kada nors bus toks koks buvęs? Ar jis norės būti toks, koks buvęs?



"Raudonkepuraitė"

Valerė - jauna mergina. Merginos tėvai pažadėjo jos ranką kaimo turtuoliui Henriui. Tačiau mergina visą gyvenimą mylėjo vargšą medkirtį Piterį. Bijodami netekti vienas kito, jaunuoliai nusprendžia kartu pabėgti.
Išvakarėse Valerė sužino, kad jos sesuo žuvo vilkolakio nasruose. Vilkolakis jau daugelį metų terorizuoja kaimelį, bet kaimo gyventojams pavykdavo palaikyti paliaubas su siaubūnu: kiekvieną pilnatį jie aukodavo vilkolakiui kokį nors gyvulį. Tačiau pasirodžius raudonajam mėnuliui vilkolakis pareikalavo žmogiškos aukos, kuria tapo Valerės sesuo.
Kaimo gyventojai, ištroškę keršto, pagalbon pakviečia vilkolakių medžiotoją tėvą Solomoną. Deja, tėvo Solomono pasirodymas atneša į bendruomenę dar daugiau nerimo ir baimės. Tėvas Solomonas atskleidžia kaimiečiams kraupią tiesą: dienomis vilkolakis virsta žmogumi ir gyvena tarp jų. Bet kuris kaimo gyventojas gali pasirodyti beesąs vilkolakiu. Tai pasėja įtarumo sėklą kaimiečių tarpe ir suardo iki tol tvirtus bendruomenės ryšius.




"Pradžia"

L.DiCaprio vaidinamas herojus valdo kontorą, kurios darbuotojai sugeba pasinerti į žmonių sapnus bei implantuoti naują informaciją ar panaikinti seną. Naujas užsakymas – už viliojantį atlyginimą reikia įsiskverbti į sėkmingo verslininko smegenis bei įrašyti informaciją, kuri leistų jo konkurentams pakoreguoti verslininko mąstyseną.
Domas Cobb – talentingas vagis. Jis geriausias savo srities specialistas, kai kalbama apie ko nors išgavimą ar ko vertingo nukniaukimą, kol žmogus miega, o jo sąmonė tuo metu – pati pažeidžiamiausia.



Atleiskit,kad neaprašinėjau kiekvieno filmo savais žodžiais,nes nesu jų visų mačiusi. Galbūt kas nors,kas matėte,parašykit savo nuomonę komentaruose :)

8 komentarai:

Unknown rašė...

Visi atrodo labai įdomiai :)

Aigustė rašė...

Ahaa,man irgi,todėl ir įdėjau apie juos :D
Mačiau : "Pradžia","Greiti ir įsiutę 5", "Raudonkepuraitė" ir "Pabaisa".

Indre ♥ rašė...

Esu maciusi :
Afigena mokytoja ;
Pabaisa ;
Raudonskepuraite .
Visi filmai patiko . ;)

Unknown rašė...

Mane jau seniai traukia ,,Pradžia" ir,,Raudonkepuraitė", tačiau vis nerandu jiems laiko :P Šiaip visi filmai sudomino, nekantrauju juos visus pamatyt ;)

Aigustė rašė...

Tikrai siūlau visus pasižiūrėti - verti dėmesio :))

GoldenGreta rašė...

Aš nei vieno nemačiau.;]Bet visai nieko straipsnis.

Aušrinė ♥ rašė...

Gal ir paziuresiu :D

Vikiūks*) rašė...

Visus mačiau ir visi patiko :]