2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Rugsėjo 11

Naa, gal ir nevisai protinga tema, bet manau jums turėtų būti įdomu kas gi įvyko šią dieną prieš 10metų. Tikiuosi patiks.

Rugsėjo 11 d. teroristiniai išpuoliai – serija koordinuotų savižudžių išpuolių surengtų islamo ekstremistų JAV, 2001 m.

Manoma, kad išpuoliai pradėti rengti tarp 2000 m. kovo ir rugsėjo. 2001 m. rugsėjo 11 d. devyniolika teroristų, susijusių su Al-Qaeda užgrobė keturis komercinius keleivinius lėktuvus. Kiekvienoje užgrobėjų grupėje buvo po vieną asmenį, mokėjusį pilotuoti lėktuvą. Lėktuvų užgrobėjai du iš lėktuvų (United Airlines Flight 175 ir American Airlines Flight 11) nukreipė į Pasaulio prekybos centrą Niujorke, po vieną į kiekvieną bokštą dvynį, kurie netrukus po smūgių sugriuvo ir apgadino aplink esančius pastatus. Trečią lėktuvą užgrobėjai nukreipė įPentagoną netoli Vašingtono. Ketvirtas lėktuvas nukrito keleiviams pabandžius perimti lėktuvo kontrolę iš teroristų. Manoma, jog ketvirtas lėktuvas turėjo rėžtis į Baltuosius Rūmus.

Atakos nusinešė beveik 3 tūkst. žmonių gyvybes. Griūnant pastatams žuvo apie du šimtus Niujorko gaisrininkų, bei beveik aštuonios dešimtys policininkų, gelbėjusių žmones.

Netrukus po lėktuvų smūgių į Pasaulio Prekybos Centro bokštus televizijoje pasklido žinia, kad tai gali būti japonų teroristų grupuotės išpuolis, tačiau vėliau buvo pranešta, kad atsakomybę prisiėmė Osama bin Ladeno vadovaujama Artimųjų Rytų grupuotė Al-Qaeda (liet. – bazė).

Dabar pora nuotraukų:

Vis dar stovintys dangoraižiai, į juos įsirėžus lėktuvams


Pasaulio prekybos centro vieta po atakų



Pentagonas po lėktuvo įsirėžimo



Tikiuosi buvo įdomu :) Jei norite sužinoti daugiau spauskite čia.

P.S
Atleiskite, nespėjau išsisaugoti banerio.
Judė ;D

4 komentarai:

Tina rašė...

Oho kaip gerai moki kopijuoti ! :oo

Unknown rašė...

Pritariu Tinai, ar nebūtų buvę įdomiau jei pati būtum parašius?

Aigustė rašė...

Arba nebūtinai parašius,bet kažkaip įdomiau pateikus?

Justė rašė...

Na argi sunku, šitiek nedaug teksto parašyti klaviatūra, juk ir pati tobulėji ir klaidų mažiau darysi, jei nekopinsi.