2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Aplenkite peršalimą

Jau rudens pabaiga ateina žiema,labai reikia saugotis gripo,gydytojai suskaičiavo,jog vienas sergantis žmogus užkrečia net penkis sveikus žmones.Stenkitės išvengti masinio susibūrimo vietų ir nebūkite arti čiaudančių ar kosinčių žmonių.Virusai gali valandų valandas gyventi ore,tad šis būdas nevisada sveikas,bet yra kitokių profilaktikos priemonių,jums padėsiu ir parašysiu kaip galite apsisaugoti nuo gripo,manau šie patarimai jums padės:
1.Pasiskiepikite
Pasiskiepijusio žmogaus galimybė užkrėsti kitus yra mažesnė 3 kartus.Norint apsirūpinti didžiausia apsauga nuo virusų,reikia skiepytis kas metus,nes vakcinos sudėtis kasmet keičiasi,o kad imunitetas kovotu po skiepo galėtu kovoti su virusu reikia mėnesio.Visų užkratų reikėtų pasisaugoti
2.Garintis pirtyje
Pastebėta,kad gripo ir kitų infekcijų epidemijos įkarštyje pirties mėgėjai serga daug rečiau...Vokiečių fiziologai tvirtina,kad karštų garų procedūrų metu 10/15% padidėja liaukocidų kiekis kraujyje,kurie naikina mikrobus ir taip mažina susirgimo riziką.Aš visada važiuoju į pirtį vos tik užklumpa sloga,ją turiu ir dabar taigi laukiu kol tėvai mane nuveš pasigarinti pirtyje.
3.Užsidėkite kaukę
Masinio susibūrimo vietose patariama dėvėti vienkartinę apsaugos kaukę.Ją užsidėti taip,kad visiškai uždengtų burną ir nosį.Kaukės nešiojamos apie porą valandų.
4.Plaukite rankas
Taigi žinau,kad žinote,jog taip reikia daryti,bet visvien papasakosiu apie tai.Iki 80% bakterijų aptiktumėte ant rankų.Todėl stenkitės dažniau plautis rankas šiltu vandeniu su muiliu.Jei tokios galimybės neturite, naudokite dezinfekacijos priemones,pvz.:gelį,servėteles.
5.Vėdinkite patalpas
Jei kas nors iš jūsų namiškių susirgo,pasistenkite kuo dažniau vėdinti kambarį ir drėgna šluoste valyti paviršius.Patalpoje virusai gali išsilaikyti nuo 2 iki 9 valandų,o ant stiklinio paviršiaus-per 10 dienų.
6.Gerti daug skysčių
Geras pagalbininkas kovojant su peršalimu ir gripu-skysčiai.Išsivirkite ramunėlių,liepžiedžių,čiobrelių ar kitą žolelių arbatą,pagardinkite medumi ir skaniai  gerkite. Arbatos,skatina šlapinimasi,gydo nuo peršalinimo infekcijų,gydo uždegimus,skatina prakaitavimą.Skysčiai padeda nugalėti ligas,vien su arbata galima greit pasveikti.
7.Daugiau citrinos
Citrina ir citrusiniai vaisiai labai gerai padeda organizmui,daugiau dirbti.Vitaminas C,korio ypač turi citrusiniai vaisiai,kaupiasi leaukuosiduose.Pastarieji naukina ligas sukelenčius mikroorganizmus.
8.Nuplaukite virusus
Iki 80% visų mikroorganizmų,alergenų ir dulkių kaupiasi nosyje,taigi plaukite ją.Plovumui pasiruoškite jūros druskos tirpalą:stiklinei šilto vandens ir šaukštelį druskos.Procedūros metu iš nosies pašalinkite- gleives ir dulkes,o kartu su jomis virusus ir bakterijas.O taip ;D
9.Į vaistinę
Vaistinėse yra įvairių iš natūralių komponentų sukurtų preparatų,skirtų vartoti profilaktiškai,gydant gripą.Gydytojas jums padės išsirinkti tinkamiausią preparatą.Sekmės vaistinėje!
10.Valgykite česnakus
Tai vienas stipriausių ligos priešų.Tai medžaga nugalinti daug virušų.Česnako veikiasios medžiagos prisideda prie interferono gamybos.Iš dviejų česnako galvučių išspauskite sultis jas sumaišykite su medumi ir pienu.Gurkšnokite visą dieną,naktį šalia lovos pasidėkite česnako galvučių,ramiau miegosite.Nors vaikai nelabai mėgsta česnaką,tikrai mano patarimas naudingas.

Taigi manau mano straipsnis jums padėjo ir tuo pačiu patiko...Net ranka nutirpo,Lauksiu komentarų
Straipsnį rengė- žurnalas-prie kavos TV programa ir mano žinios ir mintys straipsnyje,Gabriele-lilikasaki,labos nakties

4 komentarai:

Gintarė rašė...

Nuobodus vientisas straipsnis, trūksta paveikslėlių.

Gabrielė rašė...

Ranka pavargo rašyti,pailsinau ir vėl kibau prie darbo...Idejau paveikslelius

Gintarė rašė...

Na va, dabar atrodo geriau :)

Gabrielė rašė...

:) man ir taip atrodo :)