2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Popietė su knyga

Sveiki,mano brangūs skaitytojai! 
Tikrai senokai rašiau. Nelabai turiu laiko. Tačiau manau,kad mane suprantat ir man atleisit :)
Šiandien,pati beskaitydama knygą, užsimaniau parašyti į blog'ą straipsnį. Tiksliau - pratęsti savo senąją rubriką "Popietė su knyga". 

Šią popietę siūlau paskaityti:

Maggie Stiefvater
 "Dabar ir visados"
Knygų serijos "Virpėjimas" 3-ioji knyga

Mums bučiuojantis buvo nesvarbu, kad vos prieš kelias valandas buvau vilkė. Nesvarbu, kad vos palikus šią akimirką mūsų laukė tūkstantis paspęstų žabangų. Svarbu buvo tik štai kas: besiliečiančios mūsų nosys, minkšta jo burna, maudimas manyje.

tada
Kai sutiko Greisę, Semas buvo vilkas, o ji – mergina. Galų gale jis atrado būdą tapti vaikinu, ir jų meilė iš tolimo susidomėjimo virto tvirtu bendro gyvenimo artumu.

dabar
Pasakojimas taip ir turėjo baigtis. Bet Greisei nebuvo lemta likti žmogumi. Dabar ji yra vilkė. O Mersi Folso vilkus netrukus iššaudys per paskutinę didžiulę medžioklę.

dabar ir visados
Semas dėl Greisės padarytų bet ką. Bet ar vienas vaikinas ir viena meilė iš tiesų gali pakeisti priešišką, plėšrų pasaulį? Netrukus vieną tyrą akimirką susidurs praeitis, dabartis ir ateitis – tą akimirką bus sprendžiama, mirti ar gyventi, atsisveikinti ar likti amžiams.




P.C. Cast ir Kristin Cast
"Gundomoji"
Knygų serijos "Nakties namai" 6-oji knyga

Tarp Stivės Rei ir Zojos vis daugėja tamsių paslapčių, įtarinėjimų – grėsmė iškyla ne tik jų draugystei, bet ir Nakties namams.
Kartu su draugais atlikusi žygdarbį , iš Tulsos išvijusi Kaloną ir Neferetę, Zoja tikisi atsikvėpti. Tačiau atokvėpio nėra – pati Zoja ir jos žavusis karys Starkas gyja po sunkių sužalojimų, o jaunikliai, patyrę siaubingą Neferetės valdžią, stengiasi atsitiesti. Tuo tarpu Zoja jaučia neaiškią ir neišvengiama sąsaja su A-ja, senovės čerokių mergele, kuri vienintelė įstengė sugundyti Kalonos kūną ir sielą. Ar gali šis A-jos ryšys su Zoja paveikti Zojos sugebėjimus atsispirti pavojingoms nemirtingojo vilionėms?
Išskirtinių raudonosios vampyrės galių turinti Stivė Rei tikisi pati susitvarkyti su paslaptimi, kurią slepia nuo geriausios draugės. Bet mistiška, grėsminga jėga, iki šiol tūnojusi tuneliuose po Tulsos depu, ima plisti. Stivė Rei stengiasi nuslėpti nuo Zojos, kur buvo ir ką veikė, tad šią apninka abejonės, ar iš tiesų galima pasitikėti žmogumi, iš kurio niekada nesitikėjo išdavystės.


Sara Shepard
"Mielos mažos melagės"

Prabangiame Rouzvudo miestelyje Elison yra pati šauniausia septintokų elito mergaitė. Arija, Hana, Spencerė ir Emilija varžosi dėl jos dėmesio, be to, visos jos turi baisių paslapčių, apie kurias žino tik Elison. Taigi kuomet po vieno vakarėlio Elison paslaptingai dingsta, mergaitėms, nors ir sielvartaujančioms, šiek tiek palengvėja...
Po trejų metų draugės jau nutolusios viena nuo kitos, bet paslapčių ne mažiau... Arija užmezgusi romaną su vienu savo mokytojų, stileiva Hana vagiliauja, norėdama visada būti graži ir madinga, Spencerė miega su savo vyresniosios sesers vaikinu, o Emilija jaučia didelę trauką naujajai klasės draugei.  Ir staiga vieną dieną merginos ima gauti bauginančius laiškus, kuriuos pasirašo kažkoks „E“.  Kas gi tas paslaptingasis „E“? Ar tai galėtų būti seniai pradingusi Elison? Kam jai prireikė kaip tik dabar atskleisti visas nešvarias praeities dėmes? O jei tai ne ji, kas tuomet galėtų tiek daug žinoti apie merginų praeitį ir dabartį? Netikėtai visos jų didelės ir mažos, senos ir naujos paslaptys ima kilti į paviršių.


Richelle Mead
"Šalčio dvelksmas"
Knygų serijos "Vampyrų akademija" 2-oji knyga

Morojų princesė, mirtingoji vampyrė, Lisa Dragomir apdovanota ypatingu gebėjimu valdyti dvasios elementą. Geriausia Lisos draugė  Rouz Hetavėj yra dampyrė, kurios gyslomis teka ir žmogaus, ir vampyro kraujas. Kadangi Lisa yra mirtinga, Rouz tenka ją nuolat saugoti nuo nemirtingųjų strigojų, pačių žiauriausių vampyrų. Jie pasiryžę bet kam, kad Lisa taptų viena jų...
Rouze turi didelių rūpesčių, mat panašu, kad jos žavusis mokytojas Dmitrijus įsimylėjo kitą, o Meisonas, geriausias Rouze draugas, puoselėja romantiškus jausmus. Lyg to būtų maža Rouz atsiduria Lisos mintyse kaskart, kai ji... mylisi su savo vaikinu Kristianu.
Netoli Šv. Vladimiro akademijos įvykdytas strigojų išpuolis sukrečia visus. Mokinių saugumu besirūpindami mokytojai išsiunčia juos į privatų Aidehado slidinėjimo kurortą. Ramybė, spindintys snieguoti kalnai, prabangi aplinka leidžia pasijusti saugiems. Tačiau tai tik iliuzija.
Kuomet trys mokiniai išsiruošia į pavojingą žygį medžioti strigojų, Rouz ir Kristianas skuba jiems į pagalbą. Bet šįkart Rouz – ir jos širdies – tyko daug didesnis pavojus, nei ji kada galėjo įsivaizduoti...


L.J.Smith
"Vampyrės dienoraštis. Sutemos"
Knygų serijos "Sugrįžimas" 1-oji knyga

Siekdama išgelbėti du ją mylinčius brolius vampyrus, Elena Gilbert paaukoja gyvybę.
Antgamtinėms jėgoms sugrąžinus Eleną iš mirusiųjų pasaulio, gražuolis Stefanas stengiasi ją apsaugoti. Bet vaikinas išviliojamas iš Fels Čerčo, ir stipruolis Deimonas nepraleidžia progos laimėti Eleną. Deja, jis nežino, koks pavojus  gresia: į miestelį įsibrovė piktavalė būtybė, kurios galia vis stiprėja. Padaras užvaldo Deimono valią, tačiau jį traukia ir Elena bei jos naujosios galios. Negana to, šiai žiauriai būtybei jam reikia ne tik Elenos galių bet ir jos mirties.


Siūlyčiau paskaityti visas knygas - jos tikrai puikios.
Taip pat labai rekomenduoju pasižiūrėti pagal knygą "Mielos mažos melagės" sukurtą serialą - "Pretty Little Liars" (liet. Jaunosios melagės).

8 komentarai:

Laura rašė...

Straipsnis tikrai šaunus, tačiau mane jau veeeemt verčia nuo tų visų vampyrų, tai yra taip buka ir neįdomu man asmeniškai, taigi, ar nėra jokių kitų gerų knygų be jų ? :)

Aigustė rašė...

Laura - dėkui už tavo nuomonę. :)
Na,man tai patinka tos visos vampyrų istorijos. Matyt dabar toks "vampyrų periodas" užplaukė :D
Tačiau tikrai siūlau paskaityti "Mielos mažos melagės". Arba pasižiūrėti serialą - man labai patiko :) ir nėra jokių vampyrų :)

Laura rašė...

Va su mažosiomis melagėmis tikrai sutinku 100 % procentu. Knygos nesu skaičiusi, bet serialas super tiesiog. Na, o vampyrai, man niekada net nepatiko, gal dėl to ir tokia esu priešiška jiems :)

Elžbieta. rašė...

PLL žiūriu.:> geras serjalas.

Gabrielė rašė...

Puikus straipsnis :)

Justė rašė...

Man ir vampyrų banga užėjo :)

Anonimiškas rašė...

''Vampyrės dienoraštis'' žiauriai įdomi knyga..skaičiau,ŽIAURIAI FAINA xDD

Gabrielė rašė...

Man irgi gal kada reikes pabandyti