2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Sausainiukai - Eglutės

Sveiki,
Šiandien esu tikrai užimta...
Dienos pradžioje tvarkiau Miss SNA Winter blogą, galvojau užduotis, rašiau dalyvėms laiškučius...
Vėliau su mama nuspręndėm kepti sausainiukus..
Mūsų receptą norime pasidalinti ir su jumis :)

Tešlai reikės:
  • Miltų (0,5 kg)
  • Kepimo miltelių (2 arbatiniai šaukšteliai)
  • Sviesto (100 g) (kambario temperatūros)
  • 2 Kiaušiniai
  • Cukraus (200 g)
  • Vanilinio cukraus ( maždaug 2 valgomus šaukštus)
  • Muskato (0,5 valgomojo šaukšto)
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir muskatą. Viską gerai išmaišykite.
Įdėkite sviestą, ir gerai trinkite iki vientisos masės.
Įberkite miltus, ir kepimo miltelius, ir viską minkykite, kol nebelips prie rankų.
Tešla siūlume porai valandų atšaldyti šaldytuve.
Tešlą iškočiokite, kol jos storis bus maždaug 0,5 cm.
Jeigu turite eglutės formeles - šaunu. Naudokite jas darant formą.
Jeigu neturite - formą išpjaustinėkite pačios.
Sausainiukus kepkite 180 laispnių temperatūroje, apie 15 minučių.

---

Glajui reikės:
  • Cukraus pudros (200g)
  • Virinto vandens (4 valgomuosius šaukštus)
  • Citrinos sulčių (arbatinį šaukštelį)
Viską išmaišykite, ir palikite atšalti.

---

Marcipanui reikės:
  • Migdolų (250g)
  • Cukraus pudros (250g)
  • Vandens ( 2 valgomieji šaukštai)
Migdolus keletui minučių panardinti į karštą vandenį, nulupti luobeles ir išdžiovinti. Tada migdolus sutrinti trintuvėje, kad gautusi kuo vientisesnė masė. Kai migdolus sutriname reikia sumaišyti su cukraus pudra ir vandeniu. Masę gerai išminkyti, plonai iškočioti, išpjauti eglutės formeles.
(Jums gausis baltas marcipanas, bet jeigu panaudosite maisto dažų, galėsite marcipaną nudažyti jums norima spalva.)


(Paspauskite ant nuotraukos, jeigu norite pamatyti didesnius paveikslėlius)
1. Iš tešlos išpjaukite eglutės formeles.
2. Iškepusius sausainiukus ištepkite su glajumi.
3. Uždėkite marcipano sluoksnį.
4. Dekoravimui panaudokite mažus, apvalius saldainiukus.
5. Pirštą sušlapinkite vandenyje, kad būtų lengviau paimti saldainiukus. Saldainiukus uždėkite ant macipaninio sluoksnio, ir lengvai paspauskite, kad priliptų.
6. Štai ir viskas - jūsų sausainiukai baigti. :)

P.S. Negaliu užtikrinti, kad mano parašytu būdu pavyks padaryti marcipaną, nes mes pirkome jau padarytą marcipaną. Dėl viso ko, siūlau internete apžiūrėti ir kitus marcipano gaminimo receptus.

Nuotraukos: Mano
Tešlos ir glajaus receptai: Mano
Marcipano receptas: geri-receptai.lt

5 komentarai:

Aigustė rašė...

Kokie gražūs :))
Bet aš marcipanų nemėgstu ://

Gabrielė rašė...

Kada reikes pasigaminti,aciu :)

V i l i j a . @@ rašė...

Aiguste, atsakyk į laiškutį, kur nusiunčiau į SNA el.paštą :>

Gintarė rašė...

Aš irgi nemėgstu, dėl to ant kai kurių sausainiuku tik glajaus užtepiau :D ŽIAURIAI SKANU.

Wirginijaemo - Gintaa rašė...

Niom niom niom, kaip skaniai atrodoo... ^.^ Reikės pasigamint, nieko nebus. :DDD