2012 m. sausio 31 d., antradienis

Receptai : jogurtinis tortas

Sveiki. Apklausoje apie receptus( ),klausime "Kaip dažnai rašyti rubriką receptai?" , daugiausiai pasiūlymų buvo kartą per savaitę. Taip ir darysiu :)
Šios savaitės receptas - jogurtinis tortas. Tai labai lengvas ir skanus receptas!

20 cm. skersmens torto formai
Biskvitui:


2 kiaušiniai

6 v.š. cukraus
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu)
1 v.š. krakmolo
2 v.š. šilto vandens
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių



Kremui:



400 ml. grietinėlės

425 ml. indelis mėgstamų konservuotų vaisių (išskyrus ananasų ir kivių)
300 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)
20 gr. želatinos
3 v.š. cukraus

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristųPersijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.


Kremas. Želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sytraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.


Surinkimas. Dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!


receptas iš: aj-receptai.blogspot.com

6 komentarai:

Laura rašė...

Dieve, kaip skaniai atrodo :oo Nusipirkčiau papildomai keletą produktų, bet sergu tai kojos kelti iš namų negaliu. Ech, teks mamuko prašyti, kad nupirktų grietinėlės ir jogurto bei konservuotų vaisių :D

Aigustė rašė...

Monika - oo,taip. Aš irgi darysiuos tokį savaitgaliui :)

Unknown rašė...

Ačiukas - vis svarsčiau, ką išsikepti savaitgalį :)

▲Princess Pichu▼ rašė...

Dariausi šį tortą ir galiu pasakyti, kad bandykit darytis!!! Tokss skanus, kad atsispirti jo skoniui neįmanom (mmm).

Gabremo rašė...

Mielai išsikepčiau, jei nebijočiau iš namų iškišti nosies ir visko nusipirkti.

Aigustė rašė...

:))