2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Receptai: širdelių blynai su plakta grietinėle

Sveikučiai. Atleiskit,kad per šias dienas nesulaukėte iš manęs nė vieno straipsnio. Turėjau bėdų su kompiuteriu,todėl ir parašyti nebuvo kaip. 
Šiandien nusprendžiau jus pradžiuginti dar vienu receptu,tai - širdelių blynai (čirviniai blynai) su plakta grietinėle.
Kadangi Valentino diena vos už kelių dienų,manau,kad daugeliui šis receptas pravers. Be didelių pastangų,greitai ir be galo gražiai ir skaniai nustebinsi savo antrąją pusę,o jeigu jau esi Forever alone,siūlau pasidžiaugti su savimi ar tiesiog parodyti dėmesį savo šeimos nariams :)

Reikės:
  • 2-3 kiaušinių,
  • 200g cukraus,
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus,
  • 100g sviesto,
  • 1 stiklinės pieno arba skysto natūralaus jogurto,
  • 200-250g miltų,
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių (1 ir 1/2),
  • 0,25 šaukštelio druskos (1/4),
  • citrinos žievelės (nebūtina)


Plaktai grietinėlei:
  • 200g riebios grietinėlės (35% riebumo),
  • 3 šaukštų cukraus,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • šlakelio citrinos sulčių,arba žiupsnelio citrinos rūgšties.


Gaminimas:
Trynius atskirk nuo baltymų, išsuk su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą išlydyk,šiek tiek atvėsink ir sumaišyk su kiaušinių ir cukraus mase. Pilk pieną,berk persijotus ir sumaišytus su kepimo milteliais ir druska miltus. Į tešlą įtarkuok citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyk. Baltymus išplak iki standžių putų ir atsargiai įmaišyk (dėk po 1 ar 2 nedidelius šaukštus ir maišyk,viską kartok,kol sudėsi visus baltymus) į tešlą. Tešla pasidaro tirštesnė nei grietinė ar paprastų lietinių tešla. Kepk širdelių blynams skirtoje keptuvėje.
Iš visų sudedamųjų dalių išplak grietinėlę. Taip pat galima valgyti su uogomis ar uogiene,sviestu,vaisiais.

Skanaus :))

2 komentarai:

Wirginijaemo - Gintaa rašė...

Ooo, kokią gerą mintį davei! Reikės baldyt kept. :D

Aigustė rašė...

O jeigu šis receptas atrodo per sudėtingas,galit kepti ir pagal paprastų širdelių blynų receptą,manau,kad neturėtų labai skirtis :)