2011 m. vasario 19 d., šeštadienis

Apvalus vyšnių keksas

Man itin skaniai skambantis receptas :)
Reikės:
3 kiaušinių,
300 ml cukraus,
150g sviesto arba margarino,
150ml vandens,
450ml miltų,
4 šaukšteliai kepimo miltelių,
400-500 ml vyšnių be kauliukų (tinka ir vyšnios iš kompoto ar uogienės).
Gaminimas:
Vandenį su margarinu kaitink, kol užvirs, palik atvėsti.Kambario temperatūros kiaušinius suplak su cukrumi.Vyšnias sudėk į didelę lėkštę,ant jų užbarstyk šiek tiek miltų - uogos lygiau pasidengs tešla.Į išplaktus su cukrumi kiaušinius suberk miltus,sumaišytus su kepimo milteliais,supilk vandens ir riebalų mišinį.Galiausiai sudėk vyšnias.Tešlą supilk į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais apibarstytą pyrago formą.Iš pradžių kepk 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių,po to 20-30 minučių,temperatūra - 150 laipsnių.Pyragas bus iškepęs,kai tešla atlips nuo formos kraštų.Kepinį,neišėmus iš formos,10-15 minučių palaikyk ant grotelių,kad pravėstų,tada perdėk į lėkštę.
Skanaus.
Aigustė.

Komentarų nėra: