2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Popietė su knyga.

Sveikinuosi dar kartą :)

Šį gražų šeštadienį,jeigu neturi ką veikti,siūlau surengti popietę su knyga :) pasiūlysiu ką galėtumėt paskaityti. P.C.Cast ir Kristin Cast . "Pažymėtoji"

Sveiki atvykę į tamsų, stebuklingą Nakties namų pasaulį, labai panašų į mūsų, tik čia karaliauja vampyrai. Šešiolikmetė Zoja Redbird - ką tik Pažymėta vampyrų jauniklė - atvyksta į Nakties namus, mokyklą, kur rengsis tapti suaugusia vampyre. Jei tik ištvers Permainas - ne visi Pažymėtieji jas ištveria. Pradėti naują gyvenimą nelengva, ypač todėl, kad tenka palikti draugus. Padėtį sunkina ir tai, kad Zoja - ne eilinė jauniklė. Ją pasirinko vampyrų deivė Niktė. Zoja pajunta turinti neįtikėtinų galių, tačiau kartu su jomis pajunta ir kraujo troškulį, ir, nelaimė, gebėjimą įsispausti žmoguje - savo buvusiame vaikine Hite. Negana to, ji ne vienintelė vampyrų gimnazijos jauniklė, turinti ypatingų galių. Zoja sužino, kad klastingoji Afroditė, Tamsos dukrų, šauniausių gimnazijos moksleivių, vadovė piktam naudoja Deivės dovanas ir, kliaudamasi iš indėnų čerokių kilusios močiutės išmintimi ir padedama naujųjų bičiulių vampyrų, nutaria su ja susigrumti.



L.J.Smith. "Vampyrės dienoraštis.Kova"


Plėšoma jausmų dviem broliams vampyrams



Deimonas: taip geidžiantis Elenos, kad galėtų dėl jos net savo brolį nužudyti.


Stefanas: žūtbūt pasiryžęs įgyti Galių, kad sunaikintų Deimoną ir apsaugotų Eleną, galiausiai pasiduoda žmonių kraujo troškuliui.


Elena: mergina, galinti laimėti bet kurio vaikino širdį, blaškosi tarp abiejų brolių. Meilės trikampis, kuriame ji atsidūrė, taps... mirtinai pavojingas.


"Kova" - „Vampyrės dienoraščio" antroji dalis. Elena visa širdimi myli Stefaną, bet jam iškyla mirtinas pavojus. Miestelio gyventojai įtaria jį nužudžius mokytoją Tanerį. Karolina trokšta sužlugdyti Eleną visos mokyklos akivaizdoje - pavagia jos dienoraštį ir taip gauna tariamos Stefano kaltės įrodymų. Ar pavyks Elenai atgauti dienoraštį, išgelbėti mylimąjį ir išsaugoti savo gyvybę?


Melvin Burgess. "Mėjos angelas"


Išsiskyrus tėvams, Temas jaučiasi nelaimingas ir dažnai ieško vienatvės ir nusiraminimo keistoje Anavos sodyboje, kurios griuvėsiai kėpso už kalvos netoli nuo miestelio. Bet vieną gražią dieną jis nuslysta nepaprastu laiko koridoriumi ir atsiduria toje sodyboje aplink siaučiant karui. Ten jis sutinka iš subombarduoto namo rūsio išgelbėtą mergaitę Mėją, kuriai grįžti į gyvenimą labai sunku. Vaikai moka vienas kitam padėti. Mėja stengiasi Temą įtikinti, kad jis liktų sodyboje, tačiau jis bijo būti įkalintas praeityje... Dar viena jaudinanti „Heroino“ ir „Eiprilės meilės“ autoriaus istorija apie dviejų sielų, pasimetusių skirtingame laike, meilę ir draugystę, apie gerumo stebuklą. Pagal šią knygą sukurtas filmas.


Philip Pullman. "Auksinis kompasas"


Gavusi keistą ir paslaptingą aletiometrą, mergaitė vardu Laira pradeda nepaprastą kelionę, kurios galutinis tikslas – apledėjusios Arkties žemės. Čia valdo raganų klanai ir kovoja milžiniški lokiai. Mergaitė net neįtaria, jog jos laukiantys įvykiai pakeis net kelių pasaulių likimą...Knyga Auksinis kompasas lyginama su J.R.R. Tolkieno Žiedų valdovu, o dauguma kritikų deda tarp jų lygybės ženklą.


L.J.Smith. "Nakties pasaulis.Kerėtoja"


Švelnioji Tėja pamilsta žmonių berniuką Eriką, bet Nakties Pasaulio įstatymai už tai numato pačią griežčiausią bausmę. Jos pašėlusi gražuolė pusseserė Blezė vien dėl smagumo nusprendžia užkariauti ir sudaužyti Eriko širdį. Tam ji pasitelkia visą savo žavesį ir netgi panaudoja draudžiamus kerus. Tėja, siekdama išgelbėti Eriką, taip pat griebiasi neleistinų priemonių. Ir prisišaukia didelę bėdą…



Tikiuosi,kad nors kažką iš šių knygų perskaitysit :)


O galbūt kažką jau skaitėt?



Aigustė.

7 komentarai:

Christie rašė...

Tą ,,Auksinį kompasą" vakar žiūrėjau per LNK ;)
Bet keisčiausia tai, kad skaičiau pagal tą filmą lygiai tokią pačią knygą, bet vadinas ne ,,Auksinis kompasas", o ,,Šiaurės pašvaistė".

Aigustė rašė...

Taip,teisingai. "Šiaurės pašvaistė" ir "Auksinis kompasas" yra ta pati istorija.Nežinau kodėl čia taip padaryta,galbūt vienos knygos senesnė versija.. :)

|| Brenda rašė...

Patiko:)

Auguste rašė...

Pritariu Upsy Daisy :♥ Harajaku

Gintarė rašė...

Vampyro dienoraščio visas esamas dalis perskaičiau, dabar laukiu naujos (man atrodo jau atsirado, bet aš dar nebuvau knygyne).
Noriu perskaityt tą pirmą knygą, tik niekur nemačiau ;o
Dar gera knyga yra Fallen. Nežinau ar lietuvoj yra, bet irgi žiauriai įdomi. Apie reinkarnaciją, angelus, ir demonus.. :D
Ir dar viena gera knyga yra Infinite days... Apie vampyrę, kuri vėl taps žmogumi, ir kai ji vėl iš naujo pažins pasaulį.
Aš ją jau perskaičiau, bet jaučiu vėl iš naujo skaitysiu :D

Aušrinė ♥ rašė...

Skaičiau visas 3 dalis "Auksinio kompaso".

Unknown rašė...

Aha, aš irgi skaičiau ne ,,Auksinį kompasą", o ,,Šiaurės pašvaistę". Tik užvakar žiūrėdama filmą suvokiau, kad čia tie patys kūriniai ;)))