2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

Filmai

Labas,šiandien prisiminiau,kad prižadėjau vesti jums temą-Filmai.Pamenate? Nemėgstu likti skolinga,taigi ištesėsiu savo duotą pažadą.Šios savaitės filmų tema bus-TRILERIS
Trileris - tai filmas, kuriame veiksmas vyksta taip greitai, kad logika nebespėja eiti kartu.Viskas vyksta taip greitai,kad nespėji susigaudyti kas,kur? Žiūri ten,žiūri šen,o jau tas žmogelis nebegyvas.Bet trilerių būna ir lėtų,veiksmas būna lėtas neįdomus,nėra Įspūdžio...Taigi būna tiesiog neįdomu žiūrėti filmą.Dažniausiai trileriuose pagrindiniai veikėjai yra-mašina,mergina vaikinas bei šautuvas.Vienas iš tokių filmų pasivadino-,,Piktas vairuotojas'' (Drive Angry).


Miltonas (akt. Nicolas Cage) - užkietėjęs nusikaltėlis, už nuodėmes patekęs į Pragarą. Tačiau Pragaro vartai jo nesulaiko, kai Žemėje skriaudžiama jo šeima: blogio apsėstas kultas nužudo Miltono dukrą ir pagrobia mažąją anūkę. Ištrūkęs iš Pragaro Miltonas beprotišku greičiu leidžiasi į kulto gaudynes - jis turi tik tris dienas, kad išgelbėtų anūkę. Jei jis pavėluos, kulto pasekėjai paaukos mažylę tamsioms jėgoms. Prie Miltono prisideda Paiper (akt. Amber Heard) - patraukli ir kieta kaip akmuo padavėja. Jai taip pat reikia suvesti kai kurias sąskaitas ir nuraminti sąžinę. Dabar jie abu - Miltonas ir Paiper - „Spaudžia iki Dugno" ir seka karštomis kulto lyderio (akt. Billy Burke) pėdomis. Tačiau jų pačių pėdomis taip pat yra, kas seka: Šėtonas pasiuntė savo parankinį (akt. William Fichter), kad šis sugrąžintų Miltoną atgal į Pragarą. Miltonas, ištrūkęs iš paties Šėtono rankų, taip lengvai nepasiduos.

Mistinės ir angamtinės butybės taip pat pasirodo trileriuose,kaip užsimaskavę žmonės.,,Mano numeris ketvirtas'' (I'am number four)
„Mano numeris ketvirtas“ – tai filmas, sukurtas remiantis to paties pavadinimo rašytojų Jobie Hughes ir James Frey romanu (orig. „I Am Number Four“). Pasakojimas apie devynis ateivius, išsigelbėjusius iš planetos Lorien iki kol ją sunaikino pikti ir klastingi padarai Mogadorians. Atsitiktinumo dėka ateiviai ir jų sergėtojai atsiduria Žemės planetoje ir yra priversti apsimetinėti paaugliais. Numeris Ketvirtas, arba kitaip John‘as Smith‘as (akt. Alex Pettyfer) – bėglys, slepiantis savo tikrąją prigimtį ir, kaip ir kiti aštuoni jo žemiečiai, apsimetantis paaugliu ir bandantis apsisaugoti nuo priešų.
Slėpdamasis, keisdamas savo tapatybę ir judėdamas iš miesto į miestą, lydimas savo sergėtojo Henrio (akt. Timothy Olyphant), John‘as kiekvienoje vietoje tarsi pradeda gyvenimą iš naujo.
Atvykimas į mažą Ohajo valstijos miestelį Paradise, kurį John‘as ima vadinti savo namais, kardinaliai pakeičia jo gyvenimą. Netrukus jaunuolis pastebi, jog jų būrį vis dar medžioja gimtąją planetą sunaikinę piktadariai, jaunuoliams tapę mirtinais priešais. Ateiviai, apsimetantys paaugliais, žudomi eilės tvarka pagal numeraciją. Tris tokius pat, kaip ir jis, priešai jau rado ir sunaikino. John‘as – ketvirtas ir dabar jo eilė.


Bet prisiminkime geras drauges,kurios susidraugavo bendrabutyje būdamos kambariokės.
Sara atvyksta į Los Andželo universitetą iš Ajovos. Mergina apsigyvena koledžo seserijos bendrabutyje. Jos kaimyne tampa Rebeka. Merginos labai greitai tampa artimomis draugėmis. Tačiau netrukus Rebekos draugiškumas peržengia ribas ir ji ima kištis į Saros gyvenimą net tuomet, kai nereikia ir kur nereikia. Ji ima persekioti ir grasinti visiems žmonėms Saros gyvenime, kuriuos tik gali pasiekti. Rebeka, apsėsta minties kontroliuoti kiekvieną Saros gyvenimo dalelę, ima grasinti Treisei, kuri Rebekos nuomone daro blogą įtaką Sarai. Sara keistą Rebekos elgesį pastebi per vėlai...Ką ji darys toliau?

Trileriai gali būti labai pavojingi ir baisūs,tokie kaip ,,Svynis Todas''

Bendžaminas neteko mylimos žmonos ir dukters. Po ilgų metų tremties jis sugrįžo į Londoną, kur atidarė kirpyklą. Dabar jo vardas – Svynis, dabar jis trokšta tik keršto. Jis meistriškai žudo savo kirpyklos klientus. Panelė Lovett, čia pat įkūrusi kepyklėlę, padeda paslėpti Svynio skerdynių pėdsakus, kepdama mėsos pyragaičius iš žmogienos ir juos parduodama nieko nenutuokiantiems miestiečiams.

Mačiau tą filmą tai 2-3 naktis negalėjau užmigti,kamavo nemiga,bei tasai nenaudėlis Svynis ir jo padejėja...Patarčiau nežiūrėti silpnų nervų žmonėms, nėščioms moterims,bei vaikams nuo 14 metų.

Vaikas+Laumė= Lumės vaikas (Changeling) manau,kad čia tikrai tikras trileris, patarčiau pažiūrėti.Bet man jau patiko...

Los Andželas, 1928-ieji. Viena dieną vienišai motinai Kristinai Kolins (Jolie) išėjus į darbą jos sūnus dingsta be pėdsako. Praėjus penkiems skausmingiems mėnesiams policija randa pradingėlį, tačiau užsispyrusi motina tvirtina, jog tai nėra jos sūnus. Vienos moters ryžtas surasti tiesą bylą paverčia viešu skandalu, iškelia korupcijos kupiną policijos veiklą ir pakeičia Los Andželą visiems laikams.(Istorija paremta tikrais įvykiais).

Na,kaip?Manau patiko,lauksiu jūsų komentarų.Jei
norėsite patys parinkti kitos savaitės temas
prašau siūlyti.Man jūsų nuomonė tiesiog labai svarbi.
P.s. pavargau rašyti šiandien manau jau gana,iki rytojaus!
Ikiux! Gabriele-lilikasaki

15 komentarų:

Unknown rašė...

Nelabai tokie man ;P
Parašyk apie nuotykių filmus :)

Anonimiškas rašė...

Gerai,lauksiu dar pasiulymu ir apsvarstysiu kuri parasyti

Anonimiškas rašė...

Man patiko. Svynis pasirodė labai baisus :D

Auguste rašė...

Esu mačiusi "Kambariokę". Žiauriai patiko, bet nemanau, kad tai tik trileris. Manau, kad šis filmas yra siaubo trileris. Norėčiau pasižiūrėti "Laumės vaiką". Manau, kad tai geras filmas. O šiaip, gal gali parašyti apie fantastinio žanro filmus?

Aigustė rašė...

Man patiko :))

Anonimiškas rašė...

Dziugu girdeti,Auguste- bet vistiek trileris

Auguste rašė...

:DDDDDDDDDDDDDD... Dar esu mačiusi "Svynį Todą: Demoniškąjį Flyto gatvės kirpėją". Labai patiko, tik kraujas kaip tomatas (spalvos) ir nemanau, kad kraujas taip taškytųsi. Kas žiūrėjo, supranta...

Christie rašė...

Nemėgstu trilerių, parašyk apie nuotykių filmus :)

Anonimiškas rašė...

Jo,ir as esu maciusi Svyni Toda tai ten buvo sugerinta versija man ji buvo labai baisi,negalejau uzmigti 2 naktis,negaliu isivaizduoti kokia butu tikra versija!

Anonimiškas rašė...

As esu maciusi visus tuos filmus isskyrus-Laumes vaikas ir Piktas vairuotojas...

Vikiūks*) rašė...

Jo, geriau nuotykių

Anonimiškas rašė...

Geri filmai.

Aigustė rašė...

Ai,man kažkaip visų žanrų filmai patinka. Jeigu nebūna labai nuobodūs,tai ir žiūriu. :)

Kotriūkas. rašė...

Nė vieno nemačiau. o.O Kuris įdomiausias ir kurį iš visų labiausiai verta pažiūrėti? ;D

Anonimiškas rašė...

Nu,man labai patiko ,,Mano numeris ketvirtas'' na ziurint kokie tau labiau patinka...Pasiskaityk aprasyma po paveiksleliais