2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

''šokiai''


Labą rytą ;)Kaip išsimiegojot?Aš tai neblogai :)Kadangi apie savo rubrikas gavau tik vieną nuomonę,o daugiau laukti nenoriu,tai nuspręndžiau parašyti jau šiandien :)



Taigi prie temos.Šiandien parašysiu apie šokį ''sambą''.



Samba – Brazilijos šokio ir muzikos stilius, kurio kilmės šaknys yra atkeliavę iš Afrikos ir Europos. Žodis kilęs iš portugalų veiksmažodžio sambar, kuris reiškia „šokti į ritmą. Tai visame pasaulyje pripažintas Brazilijos karnavalo, liaudies šokių ir pačios Brazilijos simbolis. Samba laikoma viena iš populiariausių Brazilijos kultūrų raiškų, ji tapo Brazilijos nacionalinės tapatybės simboliu.
Nors Samba egzistuoja visoje šalyje – ypač Bahijos, Maranjano, Minas Žeraiso ir San Paulo valstijose – įtraukdama įvairius populiarius ritmus ir šokių formas, kilusius iš regioninės batuque, muzikos tipus ir susijusias šokio formas iš Žaliojo Kyšulio, samba yra neabejotinai Rio de Žaneiro muzikinė raiška. Čia ji gimė ir išsivystė tarp XIX amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pirmųjų dešimtmečių.



Man samba asmeniškai labai patinka.Nes ją nėra sunku šokti,ir netgi labai linksma!Man taip pat patinka sambos muzika.

Tai tiek.Lauksiu komentarų :)



Ieva :*






8 komentarai:

▲Princess Pichu▼ rašė...

Patiko :).

Anonimiškas rašė...

Ačiū:)Jau galvojau,akd straipsnis bus nuobodus toks...

Anonimiškas rašė...

Visai nenuobodus,man labai patiko.!:P

Anonimiškas rašė...

Tikrai?Labai džiaugiuosi!:)
Dabar tikrai žinau,kad galėsiu ir toliau vesti šią rubriką :)

Unknown rašė...

Rašyk apie Argentinietišką Tango ;)

Anonimiškas rašė...

ok:)

Indre ♥ rašė...

Patiko . Sorry , kas rasau paveluotai , bet buvau isvykus tai dabar orisedau prie pc , perziureti visus straipsnius kuriu nemaciau .

Anonimiškas rašė...

Nieko,ačiū:)