2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

60's fashion

Mados patarimai grįžta :D
Ne,ne,juokauju :D iš tiesų grįžta mano seniau vesta rubrikėlė,kurioje rašydavau trumpus straipsnelius apie madą. Šį sykį - 60's mada.
Rugsėjį - tai vienas iš mados tipų. Iš tiesų, jį iš dalies galima tapatinti su hipizmu (aš taip vadinu Hippie stilių :DDD). Tačiau idėja yra kita. Šiuo laikotarpiu,be hipizmo,buvo madingi trumpi sijonėliai,timpės,gėlėti,dryžuoti audiniai,taškeliai,ryškios spalvos,tiesaus kirpimo siluetai ir t.t. Kažkur girdėta? Taip. Visa tai buvo aukštosios mados viršūnėse kelis paskutiniuosius sezonus.Tačiau būtent rudenį visi šie dalykai sumesti į vieną ir pavadinti - 60's stiliumi.

 Pirmiausiai pradėsiu nuo ryškios,tiesaus kirpimo atributikos. Į tai įeina paltai,sijonai,palaidinės ir aksesuarai. Paltuose nėra pastebimo įliemenavimo, taip pat galūnės užsibaigia platėjančiai. Tokie drabužiai nepasižymi ilgiu,iškirptės taip pat dažniausiai nėra,arba retkarčiais - U formos.

 Šis derinys sukurtas maišant 60's bei dabartinę madą. 
60's atpindi trumpas ryškiaspalvis paltas, siaurėjančios kelnės,kurios,kaip ir timpės buvo labai madingos. Pirštinaitės suteikia deriniui kažkokio išskirtinumo,klasiškumo.
Dabartinė mada pasireiškia aksesuarų spalvų gamoje bei midi ilgio raištuotuose batuose.

 Laisvi,augalų motyvais puošti drabužiai - dar viena 60's mada. Tiesą pasakius šią suknelę parinkau vien dėl paprasto jos kirpimo. Be diržo - ji būtų dar paprastesnė. Senovinę madą,kaip ir pirmame derinyje stengiausi perpinti su dabartimi. Tačiau kažkodėl man šis derinys vis tiek labiau linksta į 60's stiliuką. 

Šiame derinyje - 60's atspindys jaunimui. Trumpi sijonėliai/suknelės buvo jaunimo top'as. Taip pat dar viena mados naujiena - puskojinės. Kol dar šilta,tikrai patarčiau jas nešioti. Ypač gražu matyti merginas su puskojinėmis mokykloje. Tai tikrai madinga.

Tikiuosi,kad šis straipsnis jums patiko.

5 komentarai:

Unknown rašė...

Visai nieko straipsnis :)

Unknown rašė...

Labai patiko :)

Aigustė rašė...

Dėkui tau,Laura :))

Greta rašė...

Gražu. Tikrai pakankamai išsamiai aprašyta.

Unknown rašė...

Man tik tas paskutinis derinys keistas, bet visai nieko ir jis xD