2011 m. spalio 22 d., šeštadienis

Šunys

Sveiki. Šiandien parašysiu straipsnį apie šunis. Tad nieko nelaukdama pradėsiu.


Šunys


Labradoras
Labradoras - šeimos šuo. Iš visų veisių, išvestų padėti žmogui, šiai veislei teko sunkiausia užduotis. Šiaurinėse Atlanto vandenyno pakrantėse, šie šunys padėdavo žvėjams gaudyti žuvis. Nežiūrint į puikias šuns fizines savybes, jis yra labai švelnaus ir draugiško charakterio.

Išvaizda

Labradoro retriveris - tai tvirtai sudėtas, vidutinio dydžio, energingas šuo. Jo žvilgsnis draugiškas - išreiškiantis charakterį ir gerą būdą, jis paklusnus ir sumanus šuo, nelinkęs į agresiją ir bailumą. Labradoro retriveris neturi būti aukštaūgis, lengvo sudejimo, grubus nerangus. Jis turi būti tvirto, stambaus sudėjimo.


Taksas

Šis šuo priskiriamas skalikų grupei. Bei šie šunys yra medžiokliniai ir dažniausiai naudojami medžiojant urvinius gyvūnus.
Išvaizda
Taksas - trumpakojis, žemaūgis, ištęsto kūno šuo. Šie šunys būna trijų dydžių, tai : taksas, nykštukinis taksas ir triušinis taksas. Bei yra ir plaukuotumo tipų : trumpaplaukiai, šiurkščiaplaukiai ir ilgaplaukiai.





Rotveileris
Ši šunų veislė kilusi iš Vokietijos. Rotveileris - gerai išaukletas, treniruotas šuo bus patikimas ir mylintis draugas. Tačiau jei bus nedresuotas ar blogai dresuotas šuo gali būti destruktyvus ir netgi labai pavojingas šeimininkui ir aplinkiniams. Rotveileriai myli vaikus, lengvai mokosi ir siekia įtikti. Jie gali būti labai užsispyrę, todėl juos mokant reiktų elgtis griežtai, tačiau teisingai.Šie šunys loja retai..
Išvaizda
Kūnas juodos spalvos, su aiškiai išreikštomis gelsvos arba rudos spalvos dėmėmis ant skruostų, kojų, antakių. Rotveilerio akys šiltos, tamsiai rudos - bet kokios kitos spalvos akys būtų nukrypimas nuo standarto. Žvilgsnis ramus, protingas, bebaimis. Ausys nulėpusios, prigludusios prie galvos. Kailis vidutinio ilgumo, tankus, gerai sulaikantis vandenį. Šio šuns plaučiai labai dideli. Nugara tiesi.


Jorkšyro terjeras
Jorkšyro terjeras - dekoratyvinių šunų veislė, išvesta apie 1800 metus Anglijoje.
Išvaizda
Jorkšyro terjerai - viena mažiausia šunų veislė. Pagal stardantus svoris turi neviršyti 3,1 kilogramo, o minimalus ūgis ir svoris nenustatyti. Šuns kailis ilgas, tolygiai krentantis abiejose pusėse. Stardantinė spalva - tamsaus plieno mėlynumo ( ne sidabro mėlynumo ) .











Na štai, baigiau. Manau,kad jums patiko. Nepykite jei rasite klaidų. Ir dabar klausiu :


AR NORITE PANAŠAUS STRAIPSNIO APIE KATES?

Rėmiausi,kad šį straipsnį parašyčiau :


  • Vikipedija.

  • Kitomis svėtainėmis.

  • Google vaizdais.

Manau, kad jums straipsnis patiko. :)

4 komentarai:

Aigustė rašė...

Patiko :)
Noriu ir apie kates ;)

Wirginijaemo - Gintaa rašė...

Patiko, tik galbūt palauk, dar nerašyk apie kates, geriau dar daugiau šunų veislių parašyk. :)

Gabija. :pp rašė...

Labai ačiū. :) Gerai, parašysiu dar apie šunis. :)

Panelė M. * rašė...

jei parašyčiau viską ką galvoju kiltų skandalas,tad manau nereikšiu nuomonės. :)