2011 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Mistinės butybės

Sveiki,ilgai nerašiau,bet kai atradau laiko,štai ir aš...Penkias dienas negalėjau prie kompiuterio,taigi labai nesupykite,manau suprantate mane...Jei taip,tai labai dėkoju :) Šiandien papasakosiu apie ,,Mistines būtybes'' (tai elfai,undines,fėjos,velniai,raganos ir pan.) apie vieną iš jų parašysiu jums:
Fėjos
Fėjos- padavimų ir pasakų sudvasinta,graži,grakšti,daili, maža,bet galinga moteriška būtybė.Fėjos dažnai atkartojimos pasakose. Jas atkartoja įvairiai:
Bet,yra ir kitų įvairiausių faktų,vienas iš tų,kad fėjos yra neatsiradusios,kaip sakant ,,Iš oro'',sakoma,kad jos kažkada gyveno...Bet nežinia,kaip ten buvo...
Čia,kažkada gyvenusios fėjos palaikai...Jos kūnelis rastas viename Anglijos kaimelyje, Darbyshire.Jų kaulai tuščiaviduriai (kaip paukščių).Bet,niekas nežino,kaip ištikrųjų buvo... 
Na,kaip sakiau yra įvairių fėjų,  Pvz.:
  • Dantukų fėja
  • Dulkių fėja
  • Pajūrių fėjos
Ar pan...Fėjomis tiki daugelis mažų vaikų,kuriems artimieji skaito pasakėčias,pasakas ar panašius straipsnelius.
Taigi,šiandienai tiek,geros antrosios Kalėdų dienos ir gražių ateinančių švenčių,su jumiss:
Gabriele-lilikasaki
 Labos nakties
P.s.- Gražus blogas ir jo naujasis įvaizdis :)

3 komentarai:

Aigustė rašė...

Tiesą sakant,nelabai sudomino. Pati idėja - gera,tačiau įgyvendinimas 6/10. Siūlyčiau pateikti daugiau faktų,pvz. istorijų ar pasakojimų kaip kažkas susidūrė su fėjomis. Galbūt šiek tiek jų istorijos ar dar ko nors. :)

Gabrielė rašė...

Supratau,turesiu omenyje...

Vikiūks*) rašė...

Dindilin :DD