2010 m. liepos 31 d., šeštadienis

Titanic-The ship of dreams

Daugelis yra girdėję apie Titaniką. Bet dauguma yra apie tai girdėję tik iš filmo, na o tikros istorijos ir faktų tikrai nežino visi...
Kadangi man pačiai anksčiau teko daryti projektą apie Titaniką, nuspręndžiau keletą dalykų apie šį vadinamą ,,Neskęstantį laivą" parašyti...


,,RMS Titanic" laivas

Titanic buvo visai neseniai pagamintas, ir leidosi į pirmą savo kelionę. Deja, ji buvo nesėkminga - laivas atsitrenkė į ledkalnį, na o tada laivo apatiniai skyriai buvo pilni vandens, niekas jų laiku neuždarė, ir laivas nuskendo. Laivo statytojai manė, jog Titanic nebūtų galėjęs nuskęsti, kadangi jie manė, kad tie skyriai būtų laiku užsidarę, ir išgelbėję laivą nuo katastrofos, todėl jie nepasirengė tokiai katastrofai- laive buvo gerokai per mažai gelbėjimosi valčių ir kitų gelbėjimosi priemonių.
Laive buvo 2556 keleiviai, na o valčių buvo tik 20, nes visi manė, kad net jeigu laivas ir būtų buvęs pažeistas, valtelės butų reikalingos iš titaniko perkelti keleivius į kitą, greta esantį laivą.

Ar žinojai, kad...?
... Tik 710 iš 2556 keleivių išsigelbėjo?
... Didžiausias greitis laive buvo 42,5 km/h?
... Ant ledkalnio į kurį titanikas daužėsi, buvo raudonos spalvos dažų?
... Laivo liekanos vis dar guli Atlanto vandenyno dugne?
... Laivo liekanos guli 3840m gylyje?
... Laivo ilgis buvo 268m, o plotis 28m?
... Titanikas buvo 9 aukštų?
... laivas svėrė 47000 tonas?
... dvi laivo dalys viena nuo kitos guli šimtus metrų?


Filmas ,,Titanic"


Šis filmas tikrai gavo daug dėmesio, jį matė tikrai be galo daug žmonių.
Dar ir kiekvienais metais, jį galima pamatyti per televizorių, dažniausiai balandžio 14 - dieną, kada Titanikas 1912 paskedo.
Na o štai ir filmo aprašymas :

,,Amerikietis keliautojas Brockas Lovettas (Billas Paxtonas) povandeniniu laivu nusileidžia į 4 km. gylį, kur filmuoja nuskendusio "TITANIKO" liekanas. Nuotykių ieškotojas vietoj briliantų papuošalo, kurį tikėjosi rasti, aptinka piešinį su nuogu jaunos merginos atvaizdu. 102 metų senutė Rose (Gloria Stuart) patvirtina, jog piešinyje būtent ji, o susidomėjusiam Lovettui sutinka papasakoti dramatiškos istorijos, nutikusios prieš 84 metus, smulkmenas…

Turtinga ir graži Rose (Kate Winslet) plaukia į Filadelfiją, kur turėtų ištekėti už tokio pat turtingo ir pavydaus Calo Hochley (Billy Zane). Kitas gi jaunuolis Džekas (Leonardo DiCaprio) iš neturtingos šeimos, netikėtai kortų žaidime laimi laimingą bilietą į "TITANIKĄ" ir taip pat atsiduria laive.

1912.IV.10, brangiausias ir neva saugiausias laineris išplaukia į savo paskutinę kelionę… Tačiau būtent jame susitinka Rose ir Džekas, tarp kurių užsimezga graži draugystė, netrukus peraugusi į aistringą meilę. Deja, praėjus vos kelioms dienoms, "TITANIKAS" trenkiasi į ledkalnį…"

Aprašymas iš http://www.obuolys.lt/kinozona/filmas/582-titanikas.html

O ar jūs matėte titanic filmą? :)
Gal verkėte?
Kurie fragmentai patiko labiausiai? ;]
Viską ir dar daugiau rašykit į komentarus ;)

xxx
Gintarė

1 komentaras:

Aigustė rašė...

Žinoma,mačiau ir ne vieną kartą.Žiauriai geras filmas ;]]