2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Popietė su knyga.

Sveikučiai,mieli skaitytojai. Atleiskite,kad praeitą savaitę neįkėliau Popietės su knyga,tiesiog dalį dienos nebuvau namuose. Tapogi buvau gerokai aptingusi.

Taigi,kokie įspūdžiai po vakarykštės eurovizijos? Ar esat patenkinti nugalėtojais?

Pradedu Popietę su knyga.
Lauren Kate. "Puolusieji"

Niekas nežinojo apie miglotus pavidalus, kuriuos ji kartkartėmis matydavo tamsoje. Jie visada pas ją atsėlindavo. Pirmą kartą pasirodė taip seniai, kad Liusė net nebegalėjo prisiminti, kada tai buvo. Vis dėlto mergina puikiai prisiminė tą atvejį, kai suprato, kad pavidalai ateina ne pas visus žmones, tiksliau, neateina pas nieką kitą, išskyrus ją...


Paskutinius mokslo metus, kai paslaptingame gaisre žūsta jos vaikinas Trevoras, Liusei tenka praleisti uždaroje perauklėjimo mokykloje, kur mokiniai stebimi kameromis ir draudžiami mobilieji telefonai. Ji įtaria, jog prie nelaimės kažkaip prisidėję tamsūs šešėliai, kurie persekioja ją visą gyvenimą.


Kai mergina mokykloje susipažįsta su Danieliu, pajunta jam pažįstamą ilgesį, lyg pažinotų tą antgamtiškai gražų vaikiną iš anksčiau. Sunkiai tramdydamas savo jausmus Danielis stengiasi neprisileisti prie savęs Liusės, paaiškindamas keistai: tiesa pražudysianti ją kaip ir ankstesniais kartais. Kur nuves ši meilės istorija ir kodėl mylimieji randa vienas kitą, kad ir vėl prarastų?


Suzanne Collins. "Bado žaidynės"

LAIMĖJIMAS ATNEŠ ŠLOVĘ IR TURTĄ.

PRALAIMĖJIMAS MIRTĮ.

BADO ŽAIDYNĖS PASIDEDA...

Ar įmanoma išgyventi laukinėje gamtoje, kai varžovai stengiasi tave nugalabyti?

Ant kadaise buvusių Šiaurės Amerikos valstijų griuvėsių įkurta Panemo valstybė, sudaryta iš dvylikos apygardų. Šalį griežtai ir negailestingai valdo Sostinė, ji verčia apygardas paklusti, kasmet reikalauja atsiųsti po vieną vaikiną ir merginą dalyvauti Bado žaidynėse, žiauriame realybės šou, kuriame kaunamasi iki mirties.

Šešiolikmetė Ketnė Everdin pasiryžta tapti paaukotąja vietoj savo dvylikametės sesutės Primos. Mergina yra užgrūdinta gyvenimo, nes po tėvo mirties jai teko išmaitinti šeimą. Ketnė - tikra kovotoja, sumani, apdairi, puiki šaulė. Šios savybės leidžia jai siekti pergalės Bado žaidynėse. Tačiau jai teks rinktis tarp noro išgyventi ir žmogiškumo, tarp pergalės ir meilės.

Garsi rašytoja Suzanne Collins „Bado žaidynėse" sulydo veiksmą ir mintį, meilę, neapykantą ir išdavystę.

Knyga sulaukė nepaprasto populiarumo (ji išversta į 32 kalbas), apdovanota daugybe premijų, pagal ją kuriamas filmas.

L.J.Smith. "Vampyrės dienoraštis.Įniršis"

Meilė gali žudyti

Elena: persikeitusi, lydima Deimono, beprotiškai geidžianti kraujo Elena stengiasi suvaldyti savo poreikius.

Deimonas: auksinės mergaitės troškimas kovoja su noru atkeršyti Stefanui.

Stefanas: sielvartauja praradęs Eleną ir padarytų viską, kad ją susigrąžintų. Net jei tektų tapti tuo, ko jis kadaise nekentė...

Norų išsipildymas jiems gali kainuoti gyvybę.

„Vampyrės dienoraščio" trečioji dalis. Ištraukta iš upės Elena nemiršta, o tampa vampyre. Jos gyvenimas apvirsta aukštyn kojom. Tik dabar mergina supranta, ko netekusi. Ar pavyks Elenai prisitaikyti prie tamsos gyvenimo, išsiaiškinti, kurį iš dviejų brolių ji myli, ir įveikti baisią Galią, pradėjusią siautėti Fels Čerčo miestelyje?

L.J.Smith. "Nakties pasaulis. Tamsos angelas"

Prie upelio sušalusi Džiljana atsiduria kerinčioje pievelėje. Ją pasitinka nuostabus nepažįstamas vaikinas. Merginai tenka rinktis, ar grįžti į gyvenimą, ar likti nepaprastame anapusiniame pasaulyje. Ir dėl ko Džiljana turėtų rinktis gyvenimą, juk ten ji nebuvo niekuo ypatinga, nei itin protinga, drąsi ar talentinga. Negana to, mama kasdien geria, tėtis nuolat barasi. Draugė Eimė susirado vaikiną, tad Džiljana vieniša. Ji trokšta to, ko niekada, kaip mano pati, negalės turėti, - šelmiškai besišypsančio Deivido Blakberno, populiarumo, meilės ir pripažinimo, kad žmonėms atrodytų įdomi ir brandi. Bet nepažįstamasis užklausia, o ką ji visą laiką veikė? Pasirodo, Džiljana nebuvo padariusi nieko vertinga. Jai dar viską reikėjo nuveikti. Tada Džiljaną apėmė jausmas, kad gyvenimas be galo brangus, ir baisiausia, ką galima padaryti, - tai jį iššvaistyti. Kaip Džiljanai, lydimai Angelo ir jai vis patarinėjančiam, sekasi tapti populiaria? Ar nenuvils visų mėgstamos merginos gyvenimas? Angelas ar Deividas yra jai skirtas mylimasis? Kodėl Angelas pradeda tūžti ir vos nenužudo Deivido? Ką ji apie save sužino iš anapus atlydėjusio nepažįstamojo? Ir kodėl jos akys tokios išskirtinės - violetinės?


Edita Milaševičiūtė. "Įsimylėjėlių stovykla"

Metų knyga!
„Įsimylėjėlių stovykla“ - pirmoji Editos Milaševičiūtės knyga. Tai šmaikštus kūrinys, skirtas vidutinio ir vyresniojo amžiaus paaugliams: nuotykių ištroškusiems, ieškantiems savęs, tikrinantiems ribas, bandantiems draugystės ir pirmosios meilės ryšius.
Knygoje aprašyti pašėlusios Ugnės nuotykiai „nelegalioje“ stovykloje šalia Čepkelių raisto. Tik dvi pirmosios vasaros atostogų savaitės, o įspūdžių, jausmų tiek daug, kad tiek išgyvenus, rodos, norėtųsi atsipūsti. Tačiau paaugliai niekada nepailsta nuo atostogų...


Aigustė.

6 komentarai:

Gintarė rašė...

1 ir 3 knygas esu perskaičiusi, pirma tikrai žiauriai įdomi, jos antra dalis jau pasirodžius, bet niekaip nenusiperku, nes kai būnu mieste dažniausiai neturiu pinigų su savimi, tai negaliu nusipirkt ;}

Aigustė rašė...

Nei vienos neskaičiau,bet žadu perskaityti visas ;D

Solve1ga rašė...

skaičiau Bado Žaidynes.
TAI NEREALIAUSIA KNYGA 4EVER!

Dolčė [Neringuciukaz] rašė...

Puolusieji noriu lb perskaityt :/ Bado zaidynes skaiciau tai lb idomu koks bus filmas ,nes knyga tai nnt gera :P

Gintarė rašė...

Bado žaidynes man atrodo žinau.. Bet dar neperskaičiau, labai stora :DDD

Auguste rašė...

Labai geros knygos