2011 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Popietė su knyga.

Sveiki. Kaip praėjo savaitgalis? :)

Šį gražų sekmadienio vakarą..Artėjant pirmadieniui...Grįžtu prie knygų. Prie malonių knygų. :)
 Kami Garcia,Margaret Stohl. "16 mėnulių"

Lina Dukein nepanaši į nieką, ką lig šiol buvo regėjęs mažas pietietiškas Gatlino miestelis, ir ji stengiasi nuslėpti savo galią bei prakeiksmą, persekiojantį jos šeimą iš kartos į kartą. Vis dėlto net sodais apaugusiuose, visų užmirštuose Pietuose, kur pilna drumzlinų pelkių ir yrančių kapinių, amžinai paslapties neišsaugosi.
Itaną Veitą, lig šiol skaičiavusį mėnesius, kada galės ištrūkti iš Gatlino, persekioja nakties košmarai: jam sapnuojasi anksčiau nematyta graži mergina. Kai Lina atsikrausto į seniausią ir liūdniausiai pagarsėjusią miestelio plantaciją, Itanas pajunta jai nepaaiškinamą trauką ir pasiryžta atskleisti judviejų ryšį.
Miestelyje, kuriame staigmenų nebūna, viską gali pakeisti viena paslaptis.
 Tai kvapą gniaužianti istorija apie paprasto jaunuolio ir ypatingų galių turinčios merginos meilę.
„16 mėnulių" - debiutinis dviejų jaunų autorių romanas. Jis jau verčiamas į 24 kalbas.Tęsinys vadinsis „17 mėnulių".

 Alyson Noel. "Amžinai"

Nepaprasta Alyson Noël „Nemirtingųjų" serijos pirmoji knyga.
        Po baisios avarijos, kuri pasiglemžė artimųjų gyvybes, šešiolikmetė Evė pradeda matyti žmonių auras ir girdėti jų mintis. Prisilietusi prie žmogaus, ji sužino visą jo gyvenimo istoriją. Vengianti bendrauti su žmonėmis ir norinti atsikratyti savo gebėjimų, Evė naujoje mokykloje randa vietą tik tarp kitų keistuolių atstumtųjų: Mailso ir Heivnos. Bet viskas pasikeičia, kai ji susipažįsta su Deimenu Ogeste -- nuostabiu, paslaptingu ir turtingu vaikinu. Deimenas turi magiškų galių, padedančių perprasti merginos jausmus. Kuo labiau Evė įsitraukia į kupiną paslapčių, viliojantį Deimeno pasaulį, tuo daugiau klausimų jai iškyla. Ji nebesupranta, kas per žmogus jis yra ir ar jis apskritai žmogus. Viena nekelia Evei abejonių - ji karštai ir beviltiškai pamilo Deimeną.

 Elizabeth Chandler. "Angelo pabučiuota"

„Gyvenimas - ne pasaka su visuomet laiminga pabaiga. Kad jis toks būtų, turime stengtis." 
Paskutiniai mėnesiai Stounhilio mokykloje. Naujokė Aivė susidraugauja su Suzana ir Bete. Pastaroji nuolat kuria meilės apsakymus, ir gana „karštus". Suzana įsižiūrėjusi Gregorį ir vis patarinėja Aivei, kaip reikia elgtis su vaikinais. Tik štai Aivei patinka kitokie jaunuoliai... Ir dar - ji tiki angelais. Įdomu, ar toks ir bus mokyklos plaukimo komandos pažiba Tristanas? Aivė vaikiną tiesiog užburia, jis kuria planus, kaip padaryti, kad naujokė bent dėmesį į jį atkreiptų. Gal padės pralinksmintas jos broliukas Filipas, galbūt reikalai pagerės priglaudus merginos katę, o gal juodu suartins plaukimo pamokos?
Bet įvyksta baisi avarija ir dviejų jaunuolių gyvenimas sudūžta. Anapusinis pasaulis sulaukia dar vieno angelo. Tik ar likęs žemėje begali tikėti angelais sargais, kai šalia nebėra to vienintelio, kai nebėra tos meilės, kuri tarsi potvynis paskandino visas kitas mintis ir jausmus... Ar tikrai nebėra?

 Gregory Maguire. "Piktoji"

Provokuojanti. Seksuali. Nuostabi. Pikta.
Kas turi nutikti, kad nesuprasta mergina žalia oda taptų piktąja ragana?  Ką iš tiesų reiškia būti Piktąja? Žinantiems „Ozo šalies burtininką" bus įdomu, kad veiksmas vyksta Ozo šalyje laikais iki pasirodant Dorotei. Tik čia nebėra vaikiškai aišku, kas yra geras, o kas blogas.  Šis romanas yra socialinis, politinis ir etinis komentaras apie gėrio ir blogio prigimtį. Priimkite versiją išdidžios ir kerštingos raganos, kuri pasipriešino visoms iš anksto primestoms pažiūroms.
Romane aprašomas Elfabos, vėliau išgarsėjusios kaip Piktoji Vakarų Ragana, gyvenimas nuo pat gimimo iki mirties. Elfaba - pirmas vaikas religinio fanatiko ir nevykėlės aukštuomenės debiutantės šeimoje. Nuo pat gimimo mergaitė ypatinga - jos oda yra žalsvo atspalvio. Nežiūrint to, ji ieško savo vietos pasaulyje ir, remdamasi protiniais gebėjimais bei ryžtu, įstoja į prestižinį Šizo universitetą (čia jai tenka gyventi viename kambaryje su tuštoka mergaite, vardu Glinda). Tačiau gyvenimas tampa nebesuvaldomas, Elfaba atsiduria įvykių, svarbesnių už ją pačią, sūkuryje, su kuriais galynėtis galiausiai jai pritrūksta jėgų.
 Šios knygos  veikėjai gyvena ne juodame ir baltame pasaulyje, o tokiame, kokiame gyvename ir mes - miglotame, neaiškiame, pilkame. Ozo šalies politikai nenuspėjami, kartais jie elgiasi grubiai, kartais - juokingai. O gyventojai, pradedant kramtukais ir baigiant tarpekliškiais, pavaizduoti kaip tikros asmenybės, kurios elgiasi keistai, erzinančiai ir didvyriškai, kaip ir dera asmenybėms
 Įvairaus amžiaus skaitytojams, kuriems reikia raganų. Tai tikras stebuklas, suteikiantis neapsakomą skaitymo malonumą.

 Stephenie Meyer. "Trumpas antrasis Bri Taner gyvenimas"

Bri - vienintelė naujagimė, su kuria „Saulėlydžio" sagoje susitiko Bela. Šįkart atkuriamos tik kelios Bri, tikros vampyrės - medžiotojos siaubūnės, gyvenimo dienos, nes naujagimių gyvenimas matuojamas ne šimtmečiais, o savaitėmis. Ir per tas kelias dienas Bri spėja patirti nuotykių, meilę ir išdavystę.


Smagaus skaitymo. Aigustė.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kai kurios knygos iš ties traukia :)

akvute rašė...

na ir man kai kurios patiko :)

Gintarė rašė...

Paskutinę knyga skaičiau :) Šiaip gan įdomi, tikėjausi kitokio galo, ir šiaip norėjau, kad Bree vaikinas nenumirtų :(

Gabija. :pp rašė...

Aš vakar buvau bibliotekoje.. Mačiau tą knygą 16 mėnulių... Pasirodė visai įdomi..

Kotriūkas. rašė...

Aiguste - tu jas skaitei? :?

Aigustė rašė...

Ne :)