2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Popietė su knyga.

Sveiki. Šį krepšinio vakarą gal jau ir nebebus laiko paskaityti knygos,bet manyčiau,kad rytoj po mokyklos tikrai surasite laiko :)

Šį kartą siūlau paskaityti šias knygas:

J.R.R. Tolkien
"Žiedų valdovas. Žiedo brolija" 1-oji dalis.

Ten orkai ir kalbantys medžiai, žaliuojančios pievos ir šuoliuojantys raiteliai, žibantys urvai ir balti bokštai, auksinės salės, žiaurūs mūšiai ir nuostabūs laivai...
 
 
„Žiedų valdovas“ išverstas į daugiau kaip 40 kalbų, išpirkti milijoniniai knygos tiražai, sukurtas filmas, o Johno Ronaldo Reuelo Tolkieno vardas amžinai įrašytas į pasaulinės literatūros istoriją.
 
J. R. R. Tolkienas sugalvojo savo pasaulį – Viduržemį, jo istoriją, mitologiją ir geografiją, hobitus, elfus, nykštukus, goblinus ir jų kalbas.
„Žiedų valdove“ yra 350 veikėjų, 6000 metų istorijos, daugiau kaip 60 puikių dainų, baladžių, „išverstų“ iš stebuklingų Viduržemio tautų kalbų.
Kai visas pasaulis ėmė kraustytis iš proto dėl elfų ir hobitų, profesorius Tolkienas, užuot kūręs romano tęsinius, tik ramiai papsėjo savo pypkę ir neskubėdamas tikslino Viduržemio istoriją...


 Suzanne Collins
"Liepsnojantis įtūžis" 3-oji "Bado žaidynių" knyga

Trečiojoje Suzanne Collins Bado žaidynių dalyje „Liepsnojantis įtūžis“  liepsnojanti mergaitė Ketnė Everdin išgyvena, tačiau netenka namų –  12-a apygarda  subombarduota. Geilas išsigelbėja ir išgelbsti Ketnės šeimą. Pitas patenka į Sostinės budelių nagus. Paaiškėja, kad 13-a apygarda tikrai egzistuoja. Jos gyventojai sukilėliai siekia paimti valdžią visame Paneme. Sukilimas plinta sparčiai kaip ugnis.
Nieko nenutuokiančią Ketnę sukilėliai ištraukia iš šiurpių ir negailestingų Amžiaus ketvirčio žaidynių arenos ir jai nežinant nusprendžia padaryti strazdu giesmininku - sukilimo simboliu. 13-a apygarda į pagalbą pasitelkia kitų apygardų gyventojus ir stoja atviron kovon su Sostine. Sukilėlių planai jau kruopščiai parengti, tetrūksta Ketnės, kuri kupina dvejonių...
Tad kaip baigsis šis sukilimas?  Ar Ketnė sutiks vykdyti prezidentės Koin valią? Kiek gyvybių teks dėl to paaukoti? Koks likimas laukia Panemo? Ketnė privalo nepaisyti savo jausmų. Ji tampa strazdu giesmininku, sukilimo simboliu. Ir viso to kaina be galo didelė.

Alex Flinn
"Pabaisa"

Įsižiūrėjau į veidrodį. Buvau gyvūnas - nei vilkas, nei lokys, nei gorila, nei šuo, o kažkoks siaubingas padaras, vaikščiojantis ant dviejų kojų, labai panašus į žmogų, bet ne žmogus. Niekindavau žmones dėl spuogų ar burnos kvapo, o dabar pats virtau išgama.
Manote, seku pasakas? Norėtumėt. Viskas vyksta Niujorke. Dabar. Tai ne liga ar apsigimimas. Ir liksiu toks, kol nepanaikinsiu užkeikimo. Taip, užkeikimo, kurį man pasiuntė viena ragana. Kodėl ji pavertė mane pabaisa, kuri vengia dienos ir klaidžioja naktyje? Galiu papasakoti. Papasakoti, kaip buvau Kailas Kingsberis, vaikinas, su kuriuo kiekvienas keistųsi vietomis, turintis pinigų, tobulą išvaizdą ir gyvenimą. O vėliau aš papasakosiu, kaip tapau... tobula pabaisa.

L.J.Smith
"Nakties pasaulis. Pasirinktoji" 5-oji knyga.

Mirtingoji Rašelė turi aiškų tikslą –  ji būtinai rus tą, kuris nužudė jos mamą ir broliuką, ir jam atkeršys. Rašelė geba atsispirti Tamsos būtybėms, tad, pasitelkusi kovos menų įgūdžius ir medinį durklą, stoja į kovą prieš vampyrus. Tačiau lemta kitaip – Rašelė sutinka Kviną, o jis priklauso tam pasauliui, kurį ji siekia sunaikinti.
Ar įmanoma sielos draugystė tarp šių, rodos, tokių priešiškų vienas kitam žmonių? Ar kruvinoje kovoje prieš vampyrus Rašelė sulauks pagalbos?


Cornelia Funke
"Rašalo širdis"

Tamsa buvo balkšva nuo lietaus, o nepažįstamasis atrodė lyg šešėlis. Megė išvydo švytint tik jo veidą.
Kas iš tiesų yra Dulkėtasis Pirštas, tasai nepažįstamasis? Ir kas toks Ožiaragis, o kas Stebuklingasis Liežuvis? Atsakymus Megė ras sename Ligūrijos kaimelyje tarp kalnų – ir vienoje knygoje...


14 komentarų:

Unknown rašė...

Patiko, bet pvz man būtu įdomiau jei tu pati aprašytum knygas :) Pasakytum nuomonę ir t.t :)

Aigusteliena rašė...

Kaip aš galiu aprašinėti knygas,jeigu esu skaičiusi tik 1 iš šių knygų? Tai neprikursiu gal?

Unknown rašė...

Tai tada dėk tik tas kurias skaitei :)

Aigustė rašė...

Tai taip gausis,kad jūs turit skaityti visas tas pačias knygas kurias aš skaičiau? Be to daugybė yra kurias aš dar norėčiau perskaityti,o neskaičiau. Tai koks tikslas dėti senienas,kai tuo metu yra įdomesnių naujų knygų,kurios pvz. net ir mane labiau domina?
Be to neturiu begalės laiko perskaityti 5 knygas per savaitę.

Indre ♥ rašė...

Maciau pabaisa filma , labaiiiiiiiii patiko .;))

Vilija. (www.stardollinspiredbyyou.blogspot.com) rašė...

Aiguste, bet kažkaip labai keista, jei tu siūlai knygą ir nežinai, kokia ji. Pvz, jei tai būtų jau tavo perskaitytos knygos, aš nebijočiau gaišti savo laiko, nes žinočiau, kad tu jas skaitei ir tau patiko.. Gavosi kažkokia maišalynė, bet tikiuosi esmę supratai. :)

Unknown rašė...

Pritariu Vilijai :)

Aigustė rašė...

Na jau,SIBY'ietės,nesuprantu kas čia per manija taip įkyriai kabinėtis? (aš ne piktai) :)

Siūlau knygą todėl,kad mane pačią sudomino jos anotacija. Todėl kodėl negalėčiau šių knygų parekomenduoti jums? Juk aš neliepiu jų skaityti,tik siūlau.
Be to,kaip jau rašiau savo ankstesniame komentare,visiškai neturiu laiko,ir būna labai miela,jeigu per parą atrandu bent 1 valandą laisvo laiko paskaityti.

Taigi,visas savo mintis parašiau anksčiau. Manau,kad turėtumėt mane suprasti.
Be to,dar kartą kartoju,daugelį (tarp jų ir mane,o ypač jeigu tai yra mano anksčiau skaitytos knygos tęsinys) labiau domina naujos knygos. O šiuo metu,prasidėjus mokslo metams,aš juk nekelsiu į blog'ą to, ką skaitau - t.y. privalomoji literatūra,tokia kaip : "Biblija" ir "Graikų mitai". Jeigu įkelčiau tokias knygas - palaikytumėt mane nesveika,ar ne?

Unknown rašė...

Aš nesuprantu, kodėl tu puoli iš kart? :) Aš Juk pasakiau gražiai, be to. Jei jau neturi laiko skaityt knygas, tai tada iš vsi nevesk šios temos, jei negali parašyt pati. Juk įdomiau kai kitas žmogus praekomenduoją, aprašo knygą. iš interneto tai aks ištrauktą mes galim ir patys pasiskaityt :)

Unknown rašė...

,,Žiedų Valdovo" mačiau filmą, o jis tikrai ilgas, tad manau, kad knygoj nelabai daug ko papildomo rasiu :D

,,Rašalo širdis" mane labai domina, tik reikia kaip nors gaut ją paskaityt :P

Aigustė rašė...

Žinai ką,Ėvelis,man jau atsibodo. Tau visiškai niekas neįtinka,kalbant apie mano straipsnius. Nemėgsti manęs? Tiesiog neskaityk mano straipsnių. Nekomentuok. O jeigu nenori,tai iš viso nesilankyk SNA.
O dėl rubrikos - vedu,ir vesiu.

Be to būtų įdomu,jeigu tu per savaitę perskaitytum 5 naujausias knygas,kurių dauguma tikrai storos, (jų, beje, nėra bibliotekoje,nes jos yra PAČIOS ŠVIEŽIAUSIOS) ir dar juolab,kai einu į mokyklą,turiu perskaityti,turiu parašyti čia straipsnį,o man pareina visi priekaištai,kad aš blogai rašau. Tai atsiprašant b**t gal iš viso nerašyt?

Todėl UŽSIČIAUPK ir nesiginčyk pagaliau.

Kitiems skaitytojams šis komentaras netaikomas,tik itin įkyriems ir priekabiems.

Galbūt dar tavo,Ėvelis,garbei parašysiu kitame pranešime apie Bibliją,Graikų mitus ir Antigonę. Pasižiūrėsim kaip įdomu bus skaityti :))

Unknown rašė...

Na va. ir pasireiškė geroji administratorė Aigustė. Visų pirma aš neįkiri, tu nori, kad aš rašyčiau meluodama? O va kaip įdomu, kaip puiku, geresnio straipsnio nėra buve. Gerai. Aš galiu taip rašyt, tik kažį ar tobulėsi Tu ir tavo blog'o rašytojos. Aha. Pagalvokim. jei mes visi rašysim meluodami komentaruose, tai ar tai būtų gerai? Nemanau. O be to, gali pasiūlyt knygas ne kiekvieną sekmadienį, o kada gali. Na ir kas, kad perskaitysi 1 ar 2 knygas. Svarbu, kad pasidalintum su kitais. O dabar pažiūrėk kaip aš parašiau šį komentarą, ramiai ir nuoširdžiai, neužsipuldama kaip tu. :) P.S jei jau nesugebi išklausyt kritikos, tai esi labai jautri, arba silpnų nervų ;)

Unknown rašė...

Gerai Aiguste, tebūnie taika. Nesiruošiu su tavimi ginčytis :) Nebeklausyk ką komentatorei sako, daryk ką darai ir vsio. Ždž neklausyk. Ir užrišam šią temą :))

Directioner ♥ rašė...

ėvelis - tu jau pradedi bėgti nuo teisybės. Lipi per sprandą. Ir mums px,ar tu ten sakai ,kad niekam neknisi proto,ar ne.
Pagalvok prieį rašant. Jaučiu,geriau tikrai neparašytum :] Aiguste - skaičiau rašalo širdį. Labai įdomi knyga :]