2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Popietė su knyga

Jau senokai rašiau savo "Popietę su knyga"... Pasiūlysiu keletą šaunių knygų šiai popietei :)

Sara Shepard
"Merginos be ydų"
2-oji "Mielos mažos melagės" knyga

Spenserė įsivėlusi į painius santykius su sesers vaikinu. Arija liūdi atstumta anglų kalbos mokytojo. O Emilijai tenka slėpti didžiulį potraukį savo naujajai draugei Majai... Hanos užsispyrimas nepriekaištingai atrodyti tampa beveik maniakiškas. Ir draugių bendra paslaptis yra tokia baisi ir skandalinga, kad išaiškėjusi be jokios abejonės sugriautų jų visų gyvenimus amžiams. Paslaptingasis E savo žinutėmis tiesiog varo iš proto...
Ir kodėl gi aš neturėčiau to papasakoti? Jos nusipelniusios viską prarasti. Kiekvienas suglamžytas raštelis, bjaurus pranešimas vietiniu interneto ryšiu ir kerštingos žinutės telefonu, kurias aš siuntinėju, vis labiau šias mielas mažas melages stumia į neviltį. Patikėkit manim, turiu pakankamai „purvo“, kad palaidočiau jas gyvas.


Becca Fitzpatrick
"Puolęs angelas"

Lopo akys - tarsi juodosios skylės. Jos viską įsiurbia ir nieko neišleidžia. Tiesą sakant, nenorėjau apie Lopą sužinoti ką nors daugiau. Man nepatiko išorė, tad abejojau, ar norėčiau žinoti, kas tūno sieloje.
Nors tai nebuvo visiška tiesa. Daug kas man patiko. Ilgos raumeningos jo rankos, platūs, tvirti pečiai ir žaisminga, gundanti šypsena. Nelengva sutarti pačiai su savimi, nes mėginau atsispirti tam, kas vis stipriau traukė.

Nora Grei nė neketino įsimylėti. Jos visai netraukė mokyklos berniukai, kuriuos taip uoliai piršo geriausia draugė Vi. Vieną dieną Nora sutiko Lopą. Šelmiška Lopo šypsena ir kiaurai veriančios akys pavergė užsispyrusios merginos širdį.
                      Po kelių stingdančių kraują nuotykių Nora nebežino, kuo pasikliauti. Jai dingojasi, kad Lopas visuomet atsiduria ten, kur ir ji, ir žino apie ją daugiau negu geriausia draugė. Nora negali apsispręsti: pulti vaikinui į glėbį ar bėgti nuo jo ir pasislėpti. Mėgindama rasti atsakymą, ji priartėja prie tiesos, kuri kelia kur kas daugiau nerimo negu jausmai Lopui.
                      Nora atsidūrė pačiame senovinio mūšio tarp nemirtingųjų ir nusidėjėlių įkarštyje, ir jei ji neteisingai pasirinks, žus.


Richelle Mead
"Šešėlio pabučiuota"
3-oji "Vampyrų akademija" knyga

Morojų princesė, vampyrė Lisa Dragomir yra mirtinga, todėl ją būtina saugoti nuo baisiųjų strigojų –  žiauriausių nemirtingų vampyrų, kurie stengiasi paversti princesę saviške. Beje, Lisa turi ypatingą dovaną gydyti. Geriausia Lisos draugė dampyrė Rouz Hetavėj yra pusiau žmogus, pusiau vampyras – šis derinys suteikia jai nepaprastų galių. Rouz, norėdama apsaugoti Lisą nuo strigojų, pasiryžusi paaukoti net savo gyvybę...
Atėjus pavasariui, iki mokslų pabaigos Rouz belieka keli mėnesiai. Tačiau po pagrobimo žuvus geram draugui Meisonui, merginos mintis užvaldo tamsa, ji sunkiai tvardosi ir... regi vaiduoklius. Be to, Rouz širdyje visu smarkumu liepsnoja neišsipildžiusi meilė  mokytojui Dmitrijui. Taip pat ji stengiasi apsaugoti geriausią draugę morojų princesę Lisą nuo strigojų. Ir morojams, ir sergėtojams iškyla mirtinas pavojus. O Rouz privalo pasirinkti – mylimasis ar brangi draugė...


L.J.Smith
"Sielos draugė"
6-oji "Nakties pasaulis" knyga

Hanos Snou gyvenimas buvo tobulas... kol nepradėjo rastis rašteliai – parašyti jos pačios ranka, perspėjantys, kad Hana mirs nesulaukusi septyniolikos. Mergina ima regėti kitus laikus, kitus gyvenimus. Ir nepažįstamąjį, apverčiantį jos gyvenimą aukštyn kojomis.
Dar kartą susitinkame su Tjeriu, Nakties Pasaulio valdovu. Jis ir yra tas nepažįstamasis, įsitikinęs, kad Hana – jo sielos draugė. Ieškojęs jos metų metus, laukęs atgimstant. Ar Tjerio meilė apsaugos Haną, jeigu jai lemta žūti?


P.C.Cast ir Kristin Cast
"Sužeistoji"
7-oji ciklo "Nakties namai" knyga

Nakties namus apgaubė tamsa. Zojos Redbird siela sudužo. Priblokšta Hito mirties ji trokšta amžinai pasilikti Anapusiniame pasaulyje ir sparčiai blėsta. Menksta viltys, kad ji įstengs išgyti laiku ir spės kartu su bičiuliais išgelbėti pasaulį. Jai padėti gali tik Starkas. Karys turi sugalvoti, kaip pakliūti pas Zoją. Aukščiausioji vampyrų taryba mano, kad dėl to jam teks numirti. O tada Zoja tikrai nuleis rankas. Liko vos septynios dienos.
Geriausia draugė Stivė Rei nori padėti Zojai, bet ir pati prisivirė košės. Blogi raudonieji jaunikliai nerimsta, ir šįsyk net Stivė Rei neįstengs jų išgelbėti. Jos lyg ir vaikinas Dalasas mielas, bet per daug kaišioja nosį, kur nereikia. Iš tikrųjų Stivė Rei slepia paslaptį, galinčią padėti sugrąžinti Zoją.
O pačiame įvykių sūkuryje – Afroditė: buvusi jauniklė, turtuolių dukrelė, visiška pragaro žiežula (ir tuo besididžiuojanti). Ją lanko varginantys ateities regėjimai, bet dabar Niktė nutarė pati byloti Afroditės lūpomis, nesvarbu, ar Afroditė to nori, ar ne. Afroditė yra savanaudė, bet ant svarstyklių padėtas Zojos likimas.


P.S. Vakar perskaičiau "Puolęs angelas" - laaaaaabai patiko :)) Rekomenduoju visiems paskaityti :)



3 komentarai:

Gintarė rašė...

Visos labai įdomios pasirodė. ;o

Aigustė rašė...

Aha,jos tokios ir yra :))

Laura rašė...

Respect knygai "Puolęs angelas" ^^