2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

2012 pavasario/vasaros mada


Ilgai lauktam pavasariui ir dar labiau laukiamai vasarai paruošiau mados straipsnelį. Šį kartą jis apie madą,vyraujančią šiltąjį sezoną. 
Kadangi pavasaris įpusėjo su gana vasariška šiluma,dauguma panelių griebėsi pernykščių vasarinių drabužių. Tačiau patarčiau to nedaryti - šį sezoną vyrauja kitos mados. O pati populiariausia iš jų...

...ryškių ir spalvingų drabužių mada. Ko gero, jau pastebėjai, kad prekybos centruose, net batų parduotuvėse drabužių/batų  kolekcijos "mirga" įvairiomis spalvomis. Ir ne šiaip sau, nes šviesios, ryškios spalvos simbolizuoja šilumą, jos pradžią. Todėl apsipirkinėdama jokiu būdu nepamiršk įsigyti ką nors spalvingo!

Šiltąjį sezoną taip pat bus madingi įvairūs raštai. Ekstravagantiški, kartais šaukte šaukiantys: "atkreipk į mane dėmesį!!!" Šiemet vis dar gali dėvėti praeitais metais buvusius madingus gėlių raštais margintus drabužius. Tik nepersistenk ir neapkrauk savo aprangos daugybe skirtingų raštų, nes gali atrodyti kiek keistokai.

 Nauja mada - nėriniuoti švarkeliai, palaidinės ir liemenės. Nors šie drabužėliai dar nėra labai populiarūs, tačiau tikrai gražūs ir tinkantys tiek kiekvienai dienai, tiek išeigai. Neprašausi derindama prie berankovių suknelių, kelnių aukštu liemeniu.

Jau ilgą laiką iš mados neišeinantys dryželiai madingi ir šiemet. Juos siūlyčiau rinktis ne tik klasikinius, maristinio stiliaus, bet ir spalvingus, derintus su įvairiais raštais, galbūt kokio nors įdomaus, neįprasto modelio. Man asmeniškai, labai gražiai dera įvairių spalvų dryželiai, tarpais perskirti baltomis juostelėmis. Ir įdomu, ir dailu!

 Kūno/ smėlio/ neutrali spalva. Šiemet itin populiari šios spalvos avalynė! Smėlio spalvą gali puikiai suderinti su bet kuo : tiek su spalvotais drabužiais, tiek su klasikine apranga. Siūlau nepamiršti dar vienos tendencijos - smėlio spalvos nagų lako. Jis puikiai atrodys tiek ant rankų, tiek ant kojų nagučių.

 Kitten-heels aukštakulniai dar naujokai madoje. Šie nedideli smailianosiai bateliai stengiasi nurungti ilgai madoje karaliaujančias stambiąsias platformas. Galbūt šiemet to padaryti dar nepavyks, bet ateityje, manyčiau, įvairesnių bus galima įsigyti  ir Lietuvos parduotuvėse.
Šiuos smailianosiukus reikėtų avėti atsargiai. Jie netinka nei prie šortų, nei prie MAXI ilgio vasarinių suknelių. Kitten-heels ganėtinai elegantiški ir tinkami prie pieštuko formos sijono, kelnių paaukštintu liemeniu, neilgų formalaus stiliaus suknelių.

 Dar vienas mados "klyksmas" - mėtų žalumo spalva. Tokios spalvos drabužiais gali puoštis nuo galvos iki kojų, jie madingi visaip ir visur. Gaivi mėta privalo atsidurti kiekvienos vasara besidžiaugiančios merginos spintoje. Nepamiršk - madingi net mėtų spalvos pieno kokteiliai!

 Diržai - rankinės madoje jau nuo 2011-ųjų. Nesu labai linkusi jas garbinti, tačiau nemažai daliai merginų šios rankinės tikrai patinka. Pliusas, kad jos neturi rankenų, todėl karštą vasaros dieną tau nereikės visur tampytis didelės rankinės, ypač jeigu ketini imti nedaug daiktų. Minusas- ši rankinė, kaip jau minėjau, nėra labai talpi, todėl čia tilps tik patys būtiniausi daiktai. Vietos vandens buteliukui - nėra.

Na ir galiausiai - kelnės aukštu liemeniu. Tai taip pat svarbi aprangos detalė šiemet. Kelnės paaukštintu liemeniu ganėtinai universalios, kai šilta - gali atlenkti galus ir nešioti kaip bridžus. Abejais atvejais, atrodysi elegantiškai ir gražiai. Šių kelnių nepatarčiau nešioti trumpakojėms panelėms.

Tiek šiam kartui, būkit gražios ir madingos!


4 komentarai:

Dovilė rašė...

Labai įdomus straipsnis. : )
Mano nuomonę, tai kažkaip, nei vienas derinukas nesudomino, neužkabino akies, todėl nors ir būtų madingi tokie drabužiai, jų nesirengčiau....

Roberta rašė...

Labai fainas starpsnis. :) Man asmeniškai labiausiai patiko metų žalumo spalva - tokia gaivi....

Aigustė rašė...

Dėkoju. Aha,man irgi labiausiai mėtų žalumo tendencija patinka :)

Aušrinė ♥ rašė...

Labai gera mėtų žalumo tendencija!!! :) O straipsnis - puikus, šaunuolė!