2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Popietė su knyga


Sveiki. Šį nuostabų sekmadienio rytą nusprendžiau pradėti,kaip nekeista,knygomis. Artėjant vasarai kiekvienam siūlau įsikibti kokios nors knygų serijos - tai vienas iš prasmingiausių laiko praleidimo būdų :)
Šiandienos popietei siūlau šias knygas...

Lauren Kate
"Kenčiantieji"
"Puolusieji" 2-oji knyga

Kiek gyvenimų turi nugyventi, kol rasi kažką, dėl ko verta numirti?

Bet ji nepamatė nei žvaigždžių, nei medžių, nei dūžtančių bangų. Liusės dėmesį patraukė kai kas kitas, stovintis už vieno iš daugybės ant stogo styrančių kaminų. Kažkas baltas ir besiplaikstantis. Tai buvo mirguliuojančių sparnų pora. 
      Danielis. Susigūžęs, pusiau pasislėpęs, vos už pėdos nuo tos vietos, kur juodu su Mailsu bučiavosi. Jis stovėjo nugara į Liusę. Panarinęs galvą. 
      - Danieli, – riktelėjo ji, aiškiai ištardama jo vardą. 
      Kai Danielis atsigręžė, veidas buvo perkreiptas kančios. Tarsi Liusė ką tik būtų išplėšusi jam širdį. 


Atskirta nuo savo mylimojo, puolusio angelo Danielio, Liusė jaučiasi kaip pragare. Jiems prireikė amžinybės atrasti vienas kitą, dabar jis sako, jog turi pasitraukti, kad išgaudytų Atstumtuosius – nemirtinguosius, kurie siekia nužudyti Liusę. Danielis slepia mylimąją Kalifornijoje, „Pakrantės“ mokykloje, kartu su nepaprastai talentingais mokiniais nefilimais, puolusiųjų angelų ir žmonių vaikais. Mokykloje Liusė išsiaiškina, kas yra tie seniai ją lankantys šešėliai, kaip ji gali pažvelgti pro juos į ankstesnius savo gyvenimus. Bet kuo daugiau Liusė sužino, tuo labiau ima įtarti, kad Danielis ne viską jai papasakojo. Jis kažką slepia... kažką pavojinga. Jeigu Danielio nupasakota praeities versija nėra tiesa? Jeigu jai lemta būti su kažkuo kitu?..

Richelle Mead
"Kraujo pažadas"
Ciklo "Vampyrų akademija" 4-oji knyga

Ar Rouz užteks ryžto ištesėti duotą pažadą?
Morojų princesė Lisa Dragomir – mirtinga vampyrė, turinti retą dovaną valdyti dvasios elementą. Ją nuolat reikia saugoti nuo strigojų – žiauriausių nemirtingų vampyrų. Geriausios Lisos draugės dampyrės Rouz Hetavėj gyslomis teka ir žmonių, ir vampyrų kraujas, suteikiantis jai nepaprastų galių. Rouz pasiryžusi paaukoti gyvybę, kad apsaugotų Lisą nuo strigojų, kurie žūtbūt stengiasi paversti princesę saviške...
Pastarasis strigojų išpuolis prieš Akademiją buvo itin baisus ir nusinešė nemažai gyvybių. Negana to, keletą aukų strigojai paėmė nelaisvėn, o sergėtoją Dimitrijų pavertė strigojumi... Kartą Dimitrijus sakė verčiau mirsiąs nei tapsiąs vienu iš jų, todėl dabar Rouz turi palikti geriausią draugę Lisą, kurią buvo prisiekusi saugoti kad ir kas nutiktų, ir ištesėti Dimitrijui duotą pažadą.
Bet kaip nužudyti tą, kurį myli labiau už gyvenimą?
Meilė ir ištikimybė stipresnė už kraują.


L.J.Smith
"Medžiotoja"
Ciklo "Nakties pasaulis" 7-oji knyga

Vampyrai, vilkolakiai, raganos, persikeitėliai – jie gyvena tarp mūsų, mums nežinant. Nakties Pasaulis – tai slapta jų bendruomenė su savo itin griežtomis taisyklėmis. Tačiau meilė laužo visus Nakties Pasaulio įstatymus.
Džezė Redfern – pašėlusi ir pavojinga, ji vadovauja Nakties Pasaulio vampyrų gaujai. Mergina atskleidžia sukrečiančią paslaptį ir turi priimti siaubingą sprendimą: likti mirties nešėja blogio kare ar stoti į kovą ir ginti nekaltus mirtinguosius nuo buvusių draugų... Bet ar ji atsispirs kraujo troškimui?


L.J.Smith
"Vampyrės dienoraštis. Šešėlių sielos"
Ciklo "Sugrįžimas" 2-oji knyga

Elenos Gilbert mylimą vampyrą Stefaną Salvatorę suėmė ir įkalino demoniškos dvasios, siaubiančios Fels Čerčo miestelį. Siekdama jį surasti, Elena savo gyvybę patiki Stefano broliui Deimonui, žaviam, bet mirtinai pavojingam vampyrui, trokštančiam Elenos – ir kūno, ir sielos.
Elena nesustos, kol neišvaduos Stefano. Bet sulig kiekviena diena įtampa tarp Elenos ir Deimono auga, ir galiausiai jai teks priimti siaubingą sprendimą: kurio brolio ji iš tikrųjų geidžia?
Fels Čerče Bonė su Meredite tyrinėja miestelį užvaldžiusias piktąsias dvasias. Jos atranda skaudžių dalykų ir netrukus įsitraukia į pavojingiausią iki šiol patirtą Elenos nuotykį!


Sara Shepard
"Viskas tobula"
Ciklo "Mielos mažos melagės" 3-oji knyga

Pensilvanijos valstijoje, Rouzvude gyvenančios keturios tobulos išvaizdos merginos toli gražu nėra tokios tobulos, kokios atrodo. Arija negali atsispirti susitikinėti su savo buvusiu vaikinu, nors tai draudžiama. Hana tuoj tuoj praras savo geriausią draugę. Emilija kraustosi iš galvos dėl paprasčiausio bučinio. O Spenserė gviešiasi stverti viską, kas priklauso jos seseriai.
 Kaip man sekasiŠias mielas mažas melages pažįstu geriau, nei jos pačios save. Tačiau man labai sunku išlaikyti jų paslaptis. Geriau jau tegul jos daro tai, ką joms liepiu... priešingu atveju joms atsirūgs!


Įdomaus laisvalaikio!
Aigustė.

6 komentarai:

Unknown rašė...

Labai patiko :) Siūlau visiems perskaityti "Bado žaidynės" knygą ir kitas jos dalis. Nors spėjau perskaityti tik 2 dalis, bet žinokit jos nerealios! Tad siūlau ir Jums perskaityt :)

Aigustė rašė...

Aš irgi "Bado žaidynes" skaičiau. Bet tik pirmąją dalį,nes vis kitas knygas pradedu skaityti,o "Pavojinga meilė" ir pamirštu :D
Na,bet paskutiniu metu žadu pasiimti iš bibliotekos :)

Roberta rašė...

Labai norėčiau paskaityti vampyrės dienoraščius, bet nieku nerandu knygos.... :( Siaip staripsnis man patiko :)

Aigustė rašė...

O pas jus bibliotekose nėra "Vampyrės dienoraščių" ?

Roberta rašė...

Nėr :(

Aušrinė ♥ rašė...

Manau, kad įdomios knygos - reikės paskaityti! :)