2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Ekologiški lūpų balzamai.

Manau,kad tai labai aktualus straipsnis mums,panelėms.Spaudoje ir įvairiose laidose tiesiog mirga antraštės ir reklamos apie nesveiką kosmetiką,parfumeriją.Pasižiūrėję į savo kosmetines galim tik raudonuoti.. Lūpų balzamas tepamas kas 15 minučių,pudra guli ant veido visą dieną,tušas būna kol nubyra ir pan. Tačiau šį kartą rašysiu tik apie vieną iš jų - lūpų balzamus.
Ar pagalvojai,kad užuot pirkusi tuos 3-5 gramus nekokybiško ir velniai žino kaip padaryto lūpų balzamo,gali pasidaryti jį pati.? Kvepės skaniau,laikysis ilgiau,lūpos bus minkštesnės,žinosi kaip ir iš ko padaryta,o svarbiausia,jeigu labai susigundysi - galėsi nebijoti,kad nulaižysi kažkokią chemiją.

Internete radau keletą receptukų,kaip pasidaryti lūpų balzamus:

Tradicinis lūpų balzamas :
15g bičių vaško,65ml jojobos (simondsijų) aliejaus,10 ml dygminų aliejaus,8g žaliavinio kakavos sviesto,2 ml (40-50 lašų) eterinio (-ių) aliejaus (-ų).

Šokoladinis lūpų balzamas:
52g kokosų aliejaus,20g bičių vaško,15 g tamsaus žaliavinio kakavos sviesto,10g šokolado (ekologiško,ne mažiau kaip 70% kakavos,be priedų), 1 ml/g natūralaus vitamino E, eterinio aliejaus.

Greipfrutų lūpų balzamas:
25g sviestmedžio sviesto,49ml jojobos aliejaus,23g bičių vaško,1ml natūralaus vitamino E,1ml ramunėlių eterinio aliejaus,1ml greipfrutų eterinio aliejaus.


Kaip gaminti balzamus:
ingridientus,išskyrus eterinius aliejus ir vitaminus,sudėk į indelį ir ištirpink karšto vandens vonelėje.Ištirpusius aliejus ir vašką išimk iš vonelės ir sulašink vitaminus,eterinius aliejus.Kol skystas,supilk į indelį.Indelį įdėk į šaldytuvą,sustings greičiau.


Sakai,brangu bus man viską susipirkti?Eteriniai aliejai buteliais,sviestas kilogramais?Taip nėra.Visų reikalingų medžiagų gali nusipirkti mažais kiekiais ir už priimtiną kainą.

jojobos aliejus (100ml) : 5-10 lt.
dygminų aliejus (įvairiais kiekiais) : 9-15 lt.
sviestmedis (100g): 6-8 lt.
kakavos sviestas (100g) : 6-9 lt.
bičių vaškas (100g) : 10-13 lt.
eterinis aliejus : 20-50 lt. (priklausomai nuo rūšies,brangiai kainuoja,bet gali paieškoti savo namų vaistinėlėje ar pas močiutę,galbūt turės).
vitaminas E (100ml) : 6-11 lt.

Paskaičiavus,kiek vazelinų išeina iš tokio kiekio priemonių,apsimoka labai. Kada nors,kai pasitaupysiu pinigų,pati žadu nusipirkti šių priemonių ir pasidaryti ne vieną lūpų balzamą.


Aigustė.

PERSPĖJIMAS.Receptai nurodyti 100ml kiekiui,jei nori pasigaminti mažą indelį,viską proporcingai dalink.

11 komentarų:

Arri rašė...

Kai pinigų turėsiu tai ir darysiu lūpų balzamą

Vilija. (www.stardollinspiredbyyou.blogspot.com) rašė...

Labai labai patiko! Daugiau tokių straipsnių.

Aigustė rašė...

Smagu :)

akvute rašė...

Man irgy labai patiko:}

Inetuks rašė...

Reiks pabandyt. :)

Anonimiškas rašė...

Labai, labai patiko :D

Aušrinė ♥ rašė...

Puikus straipsnis!

Unknown rašė...

Įdomiai įdomiai XD

Christie rašė...

Reik kokį pasigamint :)))

Aigustė rašė...

Aha,mano manymu,apsimoka,nes iš tiek kiek priemonių nusiperki,galima ir 10 ar daugiau vazelinų pasidaryt.Kai ko gal dar ir reikės nusipirkt,o kai ko gali likt labai daug.

Auguste rašė...

patiko ;*** reiks pabandyt