2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Popietė su knyga.

Sveikučiai :)
Nusprendžiau blog'e vesti rubriką Popietė su knyga.Seniau ją vedžiau savo žurnale Fashion CITY,bet tai buvo labai seniai :D
Kiekvieną kartą įkelsiu po 4 knygas,kurias mano nuomone vertėtų perskaityti.
Sophie Kinsella. "Nepaprasta namų šeimininkė"
Tai romanas apie merginą, kuriai reikia sulėtinti tempą. Atrasti save. Įsimylėti. Ir sužinoti, kam skirtas... lygintuvas.

Dvidešimt devynerių Samanta – gabi garsios Londono firmos teisininkė. Darbas – nuo ryto iki vakaro. Nuolatinis spaudimas ir adrenalinas. Jokio asmeninio gyvenimo. Ji neįsivaizduoja, kaip įjungti orkaitę, bet jos intelekto koeficientas – 158.

Vieną dieną ji padaro klaidą, kuri sužlugdo jos karjerą. Samanta, apimta panikos išbėga iš biuro, sėda į pirmą pasitaikiusį traukinį ir atsiduria kažkokiame giliame užkampyje...

Sustojusi prie didelio gražaus namo, ji tenori pasiklausti kelio, bet per klaidą palaikoma atėjusia pasikalbėti dėl darbo namų šeimininke. Samantai pasiūlomas darbas...

Bet jie net neįsivaizduoja, kad pasisamdė Kembridžo universitetą baigusią teisininkę...


Sophie Kinsella. "Slaptas parduotuvių maniakės svajonių pasaulis"

Rebeka Blumvud – žurnalistė, mokanti kitus, kaip reikia elgtis su pinigais. Deja, ją pačią kamuoja pirkimo aistra ir jos pasekmės – nuolatinis pinigų stygius ir amžinai persekiojančios skolos. Rebeka desperatiškai stengiasi didžiąją savo gyvenimo problemą išspręsti mėginimais taupyti, paskui – paskui susirasti pelningesnį darbą, bet visos pastangos eina perniek ir dar labiau komplikuoja padėtį...
Sofi Kinselos romano pagrindinės veikėjos Rebekos lūpomis perteiktas pasakojimas trykšte trykšta gyvybingu temperamentu ir skatina žvelgti į pasaulį sklidinos humoro nepataisomos optimistės akimis.
Be galo nuotaikingas šiuolaikinės emancipuotos merginos pasakojimas, komiškos situacijos, žaisminga moteriškos psichologijos įtaiga.


L.J.Smith. "Vampyrės dienoraštis.Pabudimas"

Žavioji Elena, kurios geidžia visi klasės vaikinai, pamilsta paslaptingą, uždarą naujoką, bet šis nekreipia į ją dėmesio, netgi šalinasi jos. Tik Elena ne iš tų, kurios lengvai pasiduoda. Ji atkakliai mėgina prasibrauti pro Stefaną supančias sienas ir užkariauti jo širdį. Kas glūdi jo sieloje? Kokias tamsias gelmes Elena joje atras ir su kokiais pavojais susidurs? Be to, dar šmėkšteli keistas nepažįstamasis, šalia kurio Elena užmiršta netgi Stefaną...

Aprilynne Pike. "Sparnai"

Lorelė stovėjo tarsi užburta. Spoksojo į tuos blyškius dalykus plačiai atvertomis akimis. Jie atrodė siaubingai nuostabūs – neapsakomai nuostabūs. Lorelė darsyk atsisuko į veidrodį, negalėdama atitraukti žvilgsnio nuo kažko panašaus į žiedlapius, plevenančio virš galvos. Atrodė beveik kaip… sparnai.

Lorelė Siuvel visuomet buvo šiek tiek kitokia. Rasta lopšyje prie durų, auginta ir mokyta hipių namuose iki aštuntos klasės, griežta vegetarė Lorelė nemėgsta būti uždarose patalpose. Persikėlusi su šeima į didesnį miestą ji turi priprasti prie kitokio gyvenimo ir bendravimo su bendraamžiais. Laimė, jau pirmą dieną mergina susidraugauja su Deividu, rimtu ir patikimu bendraklasiu. Jam gali atskleisti didžiausią savo paslaptį - tarp menčių išaugusį pumpurą, kurio žiedlapiai primena trapius sparnus.

Kas ji? Kodėl jos ląstelės labiau primena augalo nei žmogaus? Kodėl oda perregima ir negirdėti pulso? Paslaptis išaiškėja aplankius senuosius namus, kur Lorelė susitinka nežemiško grožio gentainį Tamenį juodai žaliais plaukais. Lorelei teks ne tik įvykdyti pavojingą savo misiją žemėje, bet ir pasirinkti iš dviejų vienodai brangių draugų, kurie beatodairiškai puola jai į pagalbą.



Tikiuosi,kad patiko.
Taip pat komentaruose galite siūlyti savo perskaitytas knygas.

Aigustė.

10 komentarų:

Unknown rašė...

Skaičiau parduotuvių maniakę. Labai patiko ;))) Skaičiai šią ,,Slaptas parduotuvių maniakės svajonių pasaulis" bei ,,Parduotuvių maniakė ir sesuo". Norėčiau perskaityt ir daugiau, bet dabar mokyklos biblioteka rekonstruojama, o į miesto biblioteką nesinori eit, nes jau pusę metų niekaip vienos knygos, kurią pasiėmiau, neperskaitau ir dar nepasikeičiau bilieto XDD

Christie rašė...

Aš irgi ją skaičiau ;)

Aušrinė ♥ rašė...

Puiku :}

Vilija. (www.stardollinspiredbyyou.blogspot.com) rašė...

Skaičiau '' Sparnai '' - tobula knyga.

Anonimiškas rašė...

Patiko pasirinkimas. Dar nė vienos iš šių knygų neskaičiau ;)

Aigustė rašė...

O aš neskaičiau tik "Sparnai".Bet kai tik gausiu - būtinai paskaitysiu :)

Vanilė . rašė...

REiks kaikurias paskaityt. Jau išsirinkau kurios turbūt patiks. ;DD O dėl sparnų, tai man draugė sakė, kad neužkabino jos.

|| Brenda rašė...

Paitko. :)

Auguste rašė...

Patiko ;*** Skaiciau nepaprasta namu seimininke. ziaurei patiko... o vampyres dienorasti butinai reiks paskaityt, nes seriala ziuriu ir ziaurei patinka!!!

akvute rašė...

patiko neskaiciau ne vienos bet butinai nors viena reiks paskaityti