2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Filmai

Laba,šiandien rašysiu apie Anime filmus.
Anime- iš Japonijos kilęs animacijos stilius su savita veikėjų ir aplinkos estetika. Jis gali būti piešiami ranka ir/arba kompiuterinės grafikos priemonėmis.Anime tai japonų filmukai,bei filmai.Tai animacija kurią aš nelabai mėgstu.Pirmasis  filmas tai ,,Dangaus pilis Laputa'' (Castle in the Sky)

 Laputa – paslaptingos senovės civilizacijos sukurta skraidanti pilis, kurią surasti ir aktyvuoti gali tik pilies valdovų palikuonė Šyta, turinti stebuklingą amuletą. Ją persekioja valstybės agentai ir piratai, tačiau kalnakasių kaimelyje ji sutinka januolį Pazu, kuris padeda Šytai rasti paslaptingą pilį ir apginti ją nuo visų niekdarių, besigviešiančių pilies paslapčių. Kupina nuotykių, paprastų emocijų istorija ir Miyazaki piešimui būdingas polėkis bei fantazija šį animacinį filmą paverčia puikia pramoga bet kokio amžiaus žiūrovui.Pabaiga žiauri,plėšianti širdį,bet laiminga.

Na,ir ko nepadarysi dėl tikro draugo? ,,Stebuklingi Šihiros nuotykiai dvasių pasaulyje'' (Spirite Away)

Maža mergaitė Šihira kartu su savo tėvais paslaptingu miško tuneliu patenka į keistą dar neregėtą miestą: visos gatvės išstatytos stalais, ant stalų gardžiausi patiekalai ir gėrimai.
Šihiros tėvai pasiduoda pagunda ir ima ragauti visų gėrybių. Deja netrukus užburtame Dvasių pasaulyje jie virsta kiaulėmis. Šihira suvokia likusi viena paslaptingame mieste, kurioje nematomi gyventojai nemato ir jos pačios.
Mergaitė stoja į kovą prieš Dvasias, Paslaptis, Burtus ir Užkeikimus, kad susigrąžintų savo tėvus.
Daugiau nei 2 valandų trukmės fantastinė veiksmo juosta “Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje” buvo piešta ne kompiuterio, o rankų pagalba. Visos spalvos ir tekstūros yra įspūdingos, o mistiką ir stebuklus perteikiantys efektai prilygsta žmogaus fantazijoms ir svajonėms.
Pagal statistinį vidutinį kino žiūrovų lankomumo rodiklį Japonijoje, fantastinė veiksmo juosta “Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje” pasiekė visų laikų žiūrimumo rekordą: vidutiniškai vienas kino teatro lankytojas šią juostą kino teatre žiūrėjo net aštuonis kartus!


Wow!?Net 8 kartus...O aš peržiūrėjusi 3 kartus ir dar nemokamai,man nelabai patiko...Bet pasakysiu tai,kad man labai patinka pūkuoti gyvūnėliai.Su jais teko susidurti mažai mergaitei.Bet tai buvo ne kačiukas,ne šuniukas ar triušiukas tai buvo didelė...Angamtinė butybė...,,Mano kaimynas Totoro'' (My Neighbor Totoro)
Pagrindinės istorijos veikėjos mažoji Mei ir didžioji Satsuki (didžioji, palyginus su Mei - joms ketveri ir aštuoneri) su nenusakomo gerumo ir mielumo tėčiu atsikrausto į nenusakomo gražumo ir mielumo kaimelį. Tiesa, jų sename ir šiek tiek aptrūnijusiame name knibžda kažkokie juodi bobaužiukai, bet ir šie visai draugiški. Bešniukštinėdama visas sodybos pakampes, Mei įlenda į įspūdingą medžių ir krūmų raizgalynę, o ten susipažįsta su savo kaimynu Totoro. Šis primena zuikį, tik kad labai storas, didelis ir tingus,bet draugiškas.
Kaip įprasta H. Miyazaki kūryboje, akis džiugina neaprėpiami kraštovaizdžiai. Nuostabu tai, kad filmuke vaikams, kurie šiaip nėra linkę gilintis į detales, būtent joms yra skiriamas didžiulis dėmesys. Galioja pagrindinis fizikos dėsnis: niekas iš niekur neatsiranda ir niekas niekur nedingsta. Jei Mei pargriūna į balą, tai ir bėgioja su bjauria pilka dėme ant pilvo, kol jos neperrengia. Atkandusi agurką, Satsuki išspjauna jo karčią viršūnėlę. Užmigusi ant storo Totoro pilvo, Mei kilnojasi kartu su jo kvėpavimu. Šių detalių pagalba žiūrovas susikuria įspūdį, kad mato tikrą gyvenimą, tik… šiek tiek mielesnį. Kuriame katės dirba autobusais, tėčiai tiki nežemiškomis būtybėmis, o krūmuose slypi stebuklai.

Man labai patiko šis filmas :) jis pakelia nuotaika ir priverčia juoktis ne vieną...
Šiai savaitei manau užteks Anime filmukų,nes daugiau nelabai ėjo surasti,nerašiau tokių ,,Pokemokų'', ,,Dragon ball Z'' ar panašiai...
Vis dar lauksiu komentarų ir pasiūlymų ką rašyti kitą savaitę,nes pati matau nieko nebesugalvoju,prašau duokit mintį...Lauksiu Jūsų komentarų!
Gabriele-lilikasaki

8 komentarai:

Unknown rašė...

Šiaip anime filmų yra laabai daug :P
Esu mačius tik Totoru :)

Anonimiškas rašė...

Labiausiai man patiko paskutinis, Totorou, manau, kad reikės pažiūrėti ;)

Gabija. :pp rašė...

Aš tai absoliučiai nieko nesu mačiusi iš čia :DDD

Unknown rašė...

Nematėt Totoru ?? Mano mokykloj jį rodė 2 klasėj :P Beveik neprisimenu, kas ten. Tik oranžinį katiną :PPP

Kotriūkas. rašė...

Hmm. Man tai nelabai tokio stiliaus animaciniai filmai ir filmukai. :D Nežiūriu ir net nežiūrėdavau. ;s Nemačiau nė vieno. :DD

Aigustė rašė...

Nežiūriu tokio žanro filmų :D

Unknown rašė...

Mano draugės tai yra didžiausios anime fanės :P

Gabrielė rašė...

As irgi tik Laputa esu maciusi,seip nesidomiu tokiais filmais-filmukais