2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Kombinezonai


Sveiki. Užsimaniau įnešti kažko šviežio į blog'ą. Kažko ką seniai regėjome. Ir manau,kad šioje pilkoje kasdienybėje mūsų susidomėjimo kibirkštėlę gali įžiebti truputis mados.

Kombinezonas (ang. jumpsuit) - aš dažniausiai naudoju anglišką pavadinimą. Iš tiesų jo gana juokinga reikšmė (jump - šokinėti , suit - kostiumas),tad dabar bus mažas straipsnelis apie "šokinėjimo kostiumus".

 Madingas,ar tiesiog eilinei dienai skirtas,patogus dėvėti kombinezonas gyvavo jau labai senais laikais.Tik tuomet niekas per daug nesidomėjo tokia mada,kombinezonai buvo skirti darbui,kasdienai.Ko gero ir tu,būdama maža turėjai kombinezoniuką? Na aš bent jau turėjau. Daugumai mažų vaikų rengiami šiais "šokinėjimo kostiumais". Ir tik šiemet kombinezonai,metų metus gulėję spintos gale "atsigavo ir nusprendė,kad metas jiems žengti į podiumus bei užvaldyti merginų širdis".

Jeigu nusprendei įsigyti kombinezoną:

Apgalvok kokio audinio kombinezono nori.Geriausiai,žinoma,natūralaus,kad vasarą tavo oda galėtų kvėpuoti,mažiau prakaituotum.
Apgalvok modelį bei raštą. Jeigu turi gražias,lieknas kojas - rinkis šortukų tipo,trumpą kombinezoną. Jeigu esi šiek tiek apvalesnė - tau puikiai tiks lengvas kombinezonas iki kauliukų,blauzdų.

 Šiais laikais,kombinezonai gali būti nešiojami kaip puošnus,šventėms tinkantis drabužis. Jeigu nusprendei rengtis kombinezoną šventei,žinok šiuos dalykus:

Šventėms labiausiai pamėgti pastelinės spalvos,beraščiai kombinezonai. Nieko,kas kristų į akis ar būtų per daug marga.
Taip pat į šventę eik tik su ilgu,lengvu kombinezonu - jokiu būdu ne su šortukais! Gali likti nesuprasta,arba atrodyti lyg būtum atskubėjus tiesiai iš paplūdimio.

Keli deriniai:
 Prie šortukinio kombinezono rinkis aukštakulnes,platformines basutes. Jos vizualiai pailgins tavo kojas ir atrodysi lyg modelis! Neprisikarstyk per daug papuošalų - trumpas kombinezonas nėra puošnaus modelio,taip pat kaip ir šortai.
Prie ilgojo kombinezono rinkis paprasčiausius sandalus. Jeigu užsidėsi aukštakulnius - atrodysi neskoningai. Labai gražiai atrodytų gladiatorinės basutės - nepamiršk,jos vis dar madoje.

Prie kombinezono taip pat dera:
Nedidelė rankinė ant peties,
Plonas dirželis,
Skrybėlė.

Na,o dabar klausimas : ar nešioja kombinezonus? Ką apie juos manote?

Aigustė.

7 komentarai:

Gabija. :pp rašė...

Aš šiaip jų nenešioju, bet šiaip,man jie atrodo labai gražiai. :))

Anonimiškas rašė...

Aš irgi jų nenešioju, nors jie madingi jau labai ilgai... Anais metais irgi jau gyvavo dizaineriu sukurtose kolekcijose :)

Vikiūks*) rašė...

Aš nešioju. Turiu tokį trumpą geltoną, panašų į tą priešpaskutinėj foto :)

Aigustė rašė...

Vika - turėtų fainas būt,man geltona spalva patinka :D

Vikiūks*) rašė...

Laaabai :)
Specialiai pirkau geltoną, nes norėjau tokios išskirtinės spalvos :)

I n g r ii da ♥ rašė...

Tas rausvas.... ohhhhh.... Sapnuosiu jį naktį.... ♥ ;D

Gabrielė rašė...

As turiu toki tik dzinsini is apacios 3