2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Sveikata

Laba diena,

Niūrus oras tiesa? Kaune lietus plauna kelius ir lašais barbina į palangę. Nors neseniai pabudau, bet vis nesiliaunu žiovaujus. Na tokie orai išliks iki trečiadienio, po to dienos vis labiau primins pavasarį, kurio taip laukiu. Nors oras prastas - mano nuotaika puiki. Džiaugiuosi, jog šios žiemos nesugadino jokia sloga ar kosulys. Tačiau yra žmonių, kurie visą žiemą tik gulėjo lovoje ir gėrė karštas arbatas. Kad tokie ilgai nebūtumėme turiu keletą patarimų, kaip greičiau išgyti ir sustiprinti savo imunitetą.


KOSULYS



1. Metodas yra labai paprastas ir visi galite tai padaryti namuose. Uždėkite ranką ant krūtinės. Tada sukamaisiais judesiais, maždaug apie minutę trinkite krūtinę. Po kiek laiko pradėsite kosėti. Tai yra gerai, nes reiškia, kad jūsų plaučiai išsivalo nuo visokių bakterijų. Tai darykite dieną, nes šis dalykas sustiprina kraujotaką, tad naktį galite tiesiog neužmigti.

2. Nupjaukite juodojo ridiko viršūnę ir išskaptavę vidų įdėkite apie 2 šaukštelius medaus. Palikite per naktį pastovėti. Per naktį medus su ridiko sultimis susimaišo ir Jūs gausite tokį skystį, kurį reikėtų gerti 3 kartus per dieną, po arbatinį šaukštelį.

3. Skamba gana neskaniai, bet man padeda. Sutrinkite česnaką ir medų lygiomis dalimis. Tada kas vakarą išlaižykite šio mišinio ir užgerkite šilta aviečių arba liepžiedžių arbata.


MITAS - Arbata su citrina neišgydo nuo gerklės skausmo ar kosulio. 



SLOGA



1. Jei namie auginate alijošių, išsispauskite iš jo sulčių ir kai užsikemša nosis įsilašinkite jo.

2. Tai pat galima ištirpdyti 1 g. druskos 100 ml. vandenyje ir šiuo skysčiu skalauti gleivines.

3. Atsimenu, kad tai būdavo labai nemalonu, bet man padėdavo. Mano močiutė užkaisdavo pieną, tada sutrindavo česnaką ir sumaišydavo su pienu. Po to šiek tiek palikdavo pastovėti. Vėliau turėdavau tuo viralu išsiskalauti nosį. Patikėkite, jausmas nekoks, bet padeda.



IMUNITETAS



Juokas organizme suaktyvina apsaugą nuo ligų sukėlėjų; bendravimas - nes tada žmogaus organizme mažėja imunitetą silpninančių hormonų; miegas - miegoti reikia ne mažiau kaip 8 valandas; būtina plauti kiekvieną kartą rankas grįžus į namus; specialisto daromas masažas, patinkančios muzikos klausymasis skatina imunoglobulino gamybą. Jeigu peršalote, geriau pasistengti nerūkyti, nes dūmai dirgina kvėpavimo takų gleivinę; stengtis pirmosiomis dienomis pailsėti, pagulėti namuose, neiti į darbą. 



Ir keli patarimai kaip apsisaugoti nuo to:



Pajutus pirmuosius peršalimo požymius: į mažai pašildytą pieną įdėti arbatinį šaukštelį medaus ir tiek pat sviesto, taip pat įmušti kiaušinį, po to viską sumaišyti ir išgerti. 

Vakare valgyti česnako užsigeriant pienu, tada ne taip jausis kartumas ir kvapas. Siaučiant virusams, į lėkštelę papjaustyti česnako ir laikyti netoli savęs

Kuo daugiau būti gamtoje ir gryname ore. Kojas laikyti šiltai, sausai. Vėdinti patalpą, kurioje dirbate ar miegate. Oro drėgnumas turi būti 40-60, todėl šildymo sezono metu reikalingas drėkintuvas, kitaip labai sausėja nosies gleivinė.

 Juodos duonos riekė su sviestu ir smulkintu česnaku, džiovintų erškėtuogių arbata (puikus vitamino C šaltinis) puikiai apsaugo nuo peršalimo. 


Be to, jau tikriausiai žinojote, kad juokas gamina vitaminą C, tad juokitės iki valios, o kad juoktis sektus geriau įkėliu kelis juokingus video, kuriuos mačiau ne kartą, bet su kiekvienu kartu vis nusijuokiu -












Būkit sveiki, nesirkit ir juokitės!
Lauksiu Jūsų komentarų.

Kwick_LT

3 komentarai:

Unknown rašė...

Šaunus straipsnis :) Pati esu dar nelabai pasveikusi, nes tie orai labai permainingi : vieną dieną -12, o kitą jau +5... Žodžiu, perkaitau eidama namo ir kitą dieną jau temperatūra :D Beje, arbata su citrina padeda įveikti temperatūrą :)

Anonimiškas rašė...

Dėkis ;) Sveik

Unknown rašė...

Ačiūks :)